V gostilni žalil natakarico in razbijal kozarce, policisti so ga pridržali do streznitve

V soboto so policisti morali posredovati v eni izmed gostiln v Ormožu. Gost ni upošteval zakonitih ukazov policistov in je pijan nadaljeval s kršitvijo, zato je bil pridržan do streznitve.

Prlekija-on.net, torek, 4. april 2023 ob 19:02
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 31. marca, ob 15.20 so policisti na policijski postaji evidentirali kaznivo dejanje Nasilništva. Po zbranih obvestilih bodo na državno tožilstvo poslali kazensko ovadbo.

Ob 18.12 so bili obveščeni o poškodbi vozila. Sledi zbiranje obvestil ter ustrezen ukrep.

V soboto, 1. aprila, ob 16.56 so bili obveščeni o domnevni kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da ni prišlo do kršitve javnega reda in miru, zato so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 18.12 so obravnavali kaznivo dejanje Poškodovanje tuje stvari, sledi kazenska ovadba.

Ob 20.28 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Ormožu. Kršitelj, ki je žalil natakarico in razbijal kozarce, se ni pomiril ob prihodu policistov, ni upošteval njihovih zakonitih ukazov in je pijan nadaljeval s kršitvijo, zato je bil pridržan do streznitve. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

V nedeljo, 2. aprila, ob 12.14 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije, v kateri sta bila udeležena dva voznika. Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega srečevanja. Policisti so obema udeležencema izdali plačilna naloga.

V ponedeljek, 3. aprila, ob 16.40 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa 1,05 mg/l v izdihanem zraku) odredili pridržanje zoper voznika osebnega avtomobila. Na okrajno sodišče bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, kamor bo tudi poslano začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Ob 16.50 so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola (rezultat preizkusa 0.65 mg/l v izdihanem zraku) odredili pridržanje zoper voznika mopeda. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 20.40 so policisti kontrolirali voznika tovornega vozila, kateremu je bil v postopku odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.55 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju bilo proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.




Več v Črna kronika