V Ljutomeru je potekala Javna tribuna z naslovom Slovenija v zrcalu Foruma Sao Paulo

Govornika na javni tribuni sta bila predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in dr. France Cukjati.

Prlekija-on.net, četrtek, 13. april 2023 ob 07:59
Govornika na javni tribuni sta bila predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in dr. France Cukjati

Govornika na javni tribuni sta bila predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in dr. France Cukjati

V torek, 11. aprila, je v Domu kulture v Ljutomeru potekala Javna tribuna z naslovom Slovenija v zrcalu Foruma Sao Paulo. Tribuno je pripravil Zbor za republiko v sodelovanju z občinskimi odbori SDS Ljutomer, Križevci pri Ljutomeru, Razkrižje in Veržej. Govornika na javni tribuni sta bila predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša in dr. France Cukjati.

Prisotnim, ki so se zbrali v velikem številu, sta predstavila knjigo južnoameriškega novinarja in politika Alejandra Pena Escluse »Forum Sao Paulo in kulturna vojna«, ki govori o vzponu levičarskih ideologij in vplivu Foruma Sao Paulo v Južni Ameriki, toda, kot pravijo, vzorce zlahka prepoznamo tudi v Sloveniji in Evropi. Predsednik SDS je v razpravi povedal, da je forum, ki je nastal v Sao Paulu z denarjem iz Venezuele, ki je bila nekoč zelo bogata država, financiral nevladne organizacije po Latinski Ameriki. Z milijardami, ki so bile ljudem ukradene, pa so prispevali k temu, da ljudje iz Foruma Sao Paulo danes vladajo v 15ih državah Južne Amerike. Med drugim se je gibanje financiralo tudi z denarjem iz mamilarskih kartelov. In kot je povedal Janša, pa se ni financiralo le nevladnih organizacij v Latinski Ameriki, pač pa je forum prodrl tudi v Evropo. "Trenutno sta v dveh evropskih državah stranki, ki sta nastali s pomočjo Foruma Sao Paulo. Ena je Podemos v Španiji, druga pa je Levica v Sloveniji," je dodal.

»Razgradnja temeljev evropske, meščanske, zahodne civilizacije«

Kot je povedal, je stranka Levica nastala z ljudmi, ki so delali na ambasadi v Venezueli, hodili tja na tečaje, javno zagovarjali Chavezov režim. "Zdaj ga sicer ne zagovarjajo več tako na glas, a Luka Mesec, Miha Kordiš, Violeta Tomič - vsi ti so javno zagovarjali venezuelski komunistični režim," pravi.

Kot sta poudarila Janez Janša in France Cukjati je cilj kulturnega marksizma razgradnja temeljev evropske, meščanske, zahodne civilizacije, ki so: družina, narod, vera, zasebna lastnina in zasebno šolstvo. Za to, da se te temelje spremeni, pa je po besedah Janše treba zavzeti institucije, kjer se ustvarja javno mnenje - medije, šolstvo in kulturne ustanove.

Kot sta poudarila Janša in Cukjati, je prvi njihov cilj razgradnja družine: "V Sloveniji zadnjih 10 let spremljamo intenzivne poskuse za razgradnjo družine. Naenkrat imamo polno dogodkov, kjer se govori o enakosti spolov. Spola sta dva, moški in ženski. Sta enakopravna, nista pa enaka. Če bi bila enaka, potem nas ne bi bilo."  Naslednji cilj je razgraditi narod. Predsednik SDS je izpostavil, da sta družina in narod povezana: "Družina je osnovna celica družbe, če ta ne funkcionira, ni ljudi. Če ni ljudi, tudi naroda ni. Če ni slovenskega naroda, tudi slovenske države ni. Razgrajevati narod pa ni le protiustavno, je tudi napad na blaginjo." Sogovornika sta omenila še razgradnjo šolstva, vere in zasebne lastnine. Kot je dejal Janša, imamo v Sloveniji stranko (Levico), ki ima celo v programu direktno napisano, da je njihov cilj nacionalizacija podjetij.

Predsednik SDS se je dotaknil tudi aktualne teme v zvezi obdavčitve premoženja. Kot je dejal, vlada napoveduje uvedbe davka na premoženje, vendar kot pravi, "imajo pri realizaciji tega problem, saj je bil levi pol toliko časa sam na oblasti in poskrbel zase in za svoje potomce, da imajo zdaj težavo, kako sami sebi obdavčiti premoženje".

Ob koncu se je Janez Janša dotaknil še sprememb volilne zakonodaje, ki se pripravlja. Kot je poudaril, "bi bil učinek ukinitve volilnih okrajev in uvedba preferenčnega glasu tak, da na primer iz Ljutomera ali Ormoža čez dva mandata ne bo več poslanca, saj bodo glasove dobivali kandidati iz večjih mest. Preprosto zato, ker jih več ljudi pozna."



Več v Politika