Uspešen zaključek sezone strelk in strelcev SD Mesto Ljutomer

Po zaslugi odličnih posameznih nastopov med deklicami je naslov državnih prvakinj osvojila ekipa SD Mesto Ljutomer v sestavi Ota Kšela, Mia Tomanič in Maja Prša.

Prlekija-on.net, sreda, 26. april 2023 ob 07:56
Naslov državnih prvakinj je osvojila ekipa SD Mesto Ljutomer

Naslov državnih prvakinj je osvojila ekipa SD Mesto Ljutomer

V soboto in nedeljo, 22. in 23. aprila 2023, se je v Ormožu na 32. Državnem prvenstvu v streljanju z zračno puško in pištolo pomerilo skupno 620 tekmovalcev. 265 v kategorijah članic, članov, mladink in mladincev ter 365 strelk in strelcev mlajših kategorij (kadetinje, kadeti, starejše deklice, starejši dečki, deklice, dečki, mlajše deklice in mlajši dečki). V ekipnih konkurencah so nastopile 103 ekipe. Najuspešnejše strelke in strelci so bili za naslove državnih prvakinj in prvakov nagrajeni z unikatnimi prestižnimi odličji (medaljami) Strelske zveze Slovenije.

Kot vsako leto so tudi letos nastopile tekmovalke in tekmovalci iz SD Mesto Ljutomer, ki so dosegli izjemne uspehe.

V kategoriji deklice serijska zračna puška je naslov državne prvakinje s 182 krogi osvojila Ota Kšela. Maja Prša je s 170 krogi osvojila deveto mesto in Mia Tomanič s 169 krogi dvanajsto mesto.

Po zaslugi odličnih posameznih nastopov med deklicami je naslov državnih prvakinj osvojila ekipa SD Mesto Ljutomer v sestavi Ota Kšela, Mia Tomanič in Maja Prša. Drugouvrščeno ekipo (SD Jože Kovačič Šentvid pri Stični) so premagale za 25 krogov.

Državnega prvenstva se je med starejšimi dečki s serijsko zračno puško udeležil tudi Matija Kaučič, ki je z odličnim rezultatom 179 krogov osvojil četrto mesto. Matiji žal ni bila naklonjena športna sreča, saj je imel enak rezultat kot tretjeuvrščeni, vendar je imel eno čisto desetko manj.

Že vrsto let z mlajšimi kategorijami v SD Mesto Ljutomer vztrajno in neumorno dela trener Alojz Vogrinec. Treninge imajo skozi celo šolsko leto, vsaj dvakrat tedensko. Čeprav včasih pade motivacija, je po tako uspešnem tekmovanju zagona za novo sezono več kot dovolj, za kar gre zahvala tudi staršem, ki mlade strelke in strelce podpirajo na njihovi športni poti.

V članski konkurenci z zračno puško sta nastopila Jan Nagy in Brina Stajnko. Jan Nagy je v konkurenci člani posamezno z rezultatom 602,7 kroga zasedel 28. mesto (44 udeležencev) in Brina Stajnko v konkurenci članic posamezno 18. mesto (37 udeleženk).

Vsem strelkam in strelcem še enkrat iskrene čestitke in ponosno naprej proti novim uspehom.

Za SD Mesto Ljutomer
Predsednik: Mitja Budja




Več v Šport