Dva kolesarja in voznik mopeda vozili pod vplivom alkohola, en voznik mopeda pa pod vplivom drog

Enemu kolesarju je rezultat pokazal 1,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku, drugemu 0,69 mg/l, vozniku mopeda pa 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2023 ob 07:13
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 26. aprila, ob 20.34 so v naselju Lahonci kontrolirali kolesarja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 1,33 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolesarju je bila nadaljnja vožnja prepovedana in izdan plačilni nalog.

V četrtek, 27. aprila, ob 9.45 so bili obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanje tuje stvari. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec prijavitelju namerno poškodoval obcestnih robnik. Na zapisnik je bila sprejeta ustna kazenska ovadba, opravljen je bil ogled kraja, po vseh zbranih obvestilih pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 19:34 so v Ormožu kontrolirali 42-letnega kolesarja, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,69 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Kolesarju je bila nadaljnja vožnja prepovedana ter izdan plačilni nalog.

Ob 20:27 so v naselju Podgorci kontrolirali 18-letnega voznika mopeda do 25 km/h, kateremu je bil odrejen hitri test na pristnost drog, ki je bil pozitiven na prepovedane droge, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v ZD Ormož. Po prejemu analize bo kršitelju izdan plačilni nalog.

Ob 21:10 uri so v naselju Podgorci kontrolirali 30-letnega voznika mopeda, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, rezultat je pokazal 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo z obdolžilnim predlogom poslano na Okrajno sodišče v Ormožu.




Več v Črna kronika