20 let delovanja Mladinskega sveta Ljutomer

Na MSL so se in se obračajo tudi številni mladi individualno, mnogim so se omogočile zaposlitve, ki sicer mesta na trgu delovne sile že dlje časa niso našli ali pa je to bila zanje prva zaposlitev mlade brezposelne osebe.

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2023 ob 07:19
20 let MSL

20 let MSL

Mladinski svet Ljutomer letos praznuje že svojo dvajsetletnico neprekinjenega delovanja. V teh letih se je izvedlo nesluteno število aktivnosti, poskrbeli so za vso pomoč zainteresiranim nevladnim organizacijam, ki vključujejo v svoje vrste in vodstvo mlade, povezovali zainteresirane mladinske organizacije ne samo v matični lokalni skupnosti temveč tudi širše ter uspešno sodelovali s pristojnimi institucijami v lokalni sredini, regiji, nacionalnem in mednarodnem nivoju. Prvi predsednik je bil Stanko Brunčič iz Mekotnjaka, nato Andrej Magdič iz Spodnjega Kamenščaka in funkcijo predzadnje predsednice je opravljala Nina Stegmüller, mag. psihologije, sedaj z bivališčem na Cvenu.

Na MSL so se in se obračajo tudi številni mladi individualno, mnogim so se omogočile zaposlitve, ki sicer mesta na trgu delovne sile že dlje časa niso našli ali pa je to bila zanje prva zaposlitev mlade brezposelne osebe. Številni so se vključili kot prostovoljci in so zaslužni za številne aktivnosti, ki imajo pozitivne učinke tako na posameznikih, ki so se jih udeležili, kot tudi na širši skupnosti. Izvedli smo ogromno uspešnih projektov, med drugim smo vodili enoto Večgeneracijskega centra Pomurja, te aktivnosti pa sedaj izvajamo na našem trajnem in neodvisnem sedežu, na Spodnjem Kamenščaku 23. Brez predanih prostovoljcev in sofinancerjev seveda ne bi bilo teh uspehov in čudovitih dni ter pozitivnih izkušenj. Upamo in želimo si pa, da bo v prihodnje še več podpore, da bomo lahko spet zaposlili prizadevne dolgoletne prostovoljce predane sočloveku in naši preljubi domovini.

Če se želite tudi vi pridružiti, ste vabljeni, da nam pišete na mail: msljutomer@gmail.com; o2 58 48 033 ali se oglasite osebno na našem sedežu na Spodnjem Kamenščaku 23. Ponujamo vam nove priložnosti in spodbujanje pri realizaciji vaših idej, možnost prostovoljnega dela na najrazličnejših področjih in pridobitve koristnih referenc za bodoče življenje, možnosti dodatnega usposabljanja na področjih, ki vas zanimajo v Sloveniji in tujini, druženje in pozitivno izkoriščanje prostega časa ter še mnogo več. Ponujamo pa tudi prav posebno priložnost koristnega ustvarjanja z mladim prostovoljcem - Tunizijcem Sofienom Msalmi.

V petek,28.aprila ob 18. uri bo na sedežu MSL predstavitev Evropske prostovoljne službe ter Tunizije s svečanostjo ob 20 letnici delovanja Mladinskega sveta Ljutomer. Na dogodek vabljene partnerske mladinske organizacije, zainteresirani mladi in vse generacije ter ostala javnost.

Bodimo dobro in širimo dobro med vse ljudi. Mladi so naša sedanjost in zanesljiva prihodnost.

Tamara Brumen, predsednica Mladinskega sveta Ljutomer




Več v Kultura in izobraževanje