Ukrajincu zasegli orožje in naboje

Tujcu je bila izrečena globa v višini 250 evrov

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. oktober 2011 ob 14:362
Zaseženo orožje

Zaseženo orožje

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota so 8. oktobra 2011 na avtocestnem postajališču Dolinsko v bližini Turnišča zaustavili in kontrolirali osebni avtomobil ukrajinskih registrskih številk, katerega je vozil 51-letni državljan Ukrajine.

Pri pregledu vozila so policisti odkrili lovsko puško z daljnogledom, znamke Saurer in 16 pripadajočih nabojev, so sporočili iz PU Murska Sobota.

Ker tujec za orožje in strelivo ni posedoval ustreznih listin, so mu puško in strelivo zasegli in tujca predlagali v postopek pri prekrškovnemu organu. Tujcu je bila izrečena globa v višini 250 evrov, odvzeti  pa so bili tudi predmeti.

pravični torek, 11. oktober 2011 ob 01:39

Gre za puško znane nemške znamke Sauer in ne Saurer, kot je napačno navedeno.

Sauer je podjetje s skoraj 300 letno tradicijo in izdelujejo ene najboljših lovskih pušk.

Skupaj s podjetjem SIG Holding AG (Schweizerische Industrie Gesellschaft) so ustanovili podjetje SIG SAUER, ki je znano po vojaškem orožju in svetovno znanih pištolah.

Med drugim uporabljajo njihove pištole tudi Ameriške posebne enote "Tjulnji", ki bi naj izvedli napad na Osamo bin Ladna.

TUNČEK sreda, 12. oktober 2011 ob 08:27

Čeh je ša na jogo, zej so mu pa policaji to preprečili. Škoda, lehko bi fstrela kakšno srno ali pa zofca. Hehe

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika