Prleki v prednosti pred povratno tekmo

Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je s 5:4 (1:3) premagal škofijski Bronx. Povratna tekma, na kateri se bodo delile bronaste kolajne, bo v petek, 19. maja, v dvorani ŠIC Ljutomer.

Prlekija-on.net, sobota, 13. maj 2023 ob 11:30
KMN Meteorplast ŠIC bar v Kopru

KMN Meteorplast ŠIC bar v Kopru

V petek, 12. maja, je bila v Kopru odigrana prva tekma za končno tretje mesto v državnem prvenstvu v futsalu za člane. Ljutomerski Meteorplast ŠIC bar je s 5:4 (1:3) premagal škofijski Bronx. Povratna tekma, na kateri se bodo delile bronaste kolajne, bo v petek, 19. maja, v dvorani ŠIC Ljutomer.

Utrujenost po petih razburljivih polfinalnih obračunih proti vrhniškem Siliku ter utrujajoča, večurna vožnja iz Prlekije na Primorsko (dež, zastoji...) sta bila verjetno glavna vzroka za enega najslabših polčasov ljutomerske ekipe v tej sezoni. Kljub temu, da je Denis Kneževič že v prvi minuti dvoboja načel mrežo domačega vratarja Alena Mordeja, je bilo nadaljevanje prvega polčasa v znamenju gostiteljev. Nerazumljive napake v obrambi, ki jih od ljutomerskega moštva v tej sezoni nismo bili vajeni, so pomagale igralcem Bronxa, da so v 8. minuti vodili s 3:1. Klemna Anžela so premagali Nik Zajc (2.), Aleksander Stanić (4.) in Tilen Cupin (8.).

V drugem polčasu je sledil preobrat, gostitelji pa se lahko zahvalijo vratarju Mordeju, da potujejo prihodnji teden v Prlekijo le z zadetkom zaostanka. Adrijan Trstenjak je v 26. minuti znižal zaostanek (2:3), a je Tilen Kamenčič z odlično odmerjenim prostim strelom gostiteljem minuti pozneje znova priigral dva zadetka naskoka. V nadaljevanju dvoboja je prišla do izraza kvaliteta prleške ekipe, ki je z zadetki Kneževiča (28.), Alena Ruisa (30.) in Thomasa Pihlerja (37.) prišla do zmage in minimalne prednosti pred povratno tekmo.

Alen Ruis:



Več v Šport