S trmo in dobro voljo do željenega cilja

Branko Krajnc iz Cubra

Milan Belec, torek, 11. oktober 2011 ob 09:504
Branko Krajnc

Branko Krajnc

Prleki smo znani po trmi in vztrajnosti, dobri volji in kot ljubitelji žlahtne kapljice. Med take spada tudi naš Branko Krajnc iz Cubra.

Branko je že več kot 30 let težki sladkorni bolnik na inzulinu. Zadnji dve leti pa mora vsak drug dan v bolnico Rakičan na dializo zaradi odpovedi delovanja ledvic, le to pa je povezano z dolgotrajno boleznijo. Čeprav mnogi podobni bolniki postanejo brezvoljni in odvisni od drugih ljudi je pri Branku drugače. Poleg druženja s prijatelji je pričel vsak dan hoditi iz Cubra do Jeruzalema. Skoraj vsak dan ga vidimo na tej relaciji.

Meseca maja se je udeležil športnega tekmovanja invalidov v atletiki za Polajžerjev memorial. Nastopil je v kategorijah 100 in 200 m v hitri hoji in dosegel prva mesta v državnem prvenstvu. V kategoriji skok v daljino pa je bil odličen tretji. Ti rezultati so mu dali voljo, da je pričel s še bolj intenzivnimi treningi. Rezultati pa so mu odprli možnost, da sodeluje na evropskem prvenstvu (športnih igrah) za dializne in transplantirane bolnike.

Igre bodo potekale v sosednji Hrvaški v Zagrebu med 19. in 26. avgustom 2012. Vsekakor pa je nastop odvisen od zdravstvenega stanja. Z veliko kondicije pa ima seveda veliko več možnosti. Vsi kateri poznamo Branka, vemo da je vztrajen in mu bo gotovo uspelo.

V pisarni LTO na Jeruzalemu imajo posebno knjigo, v katero se vpiše vsak njegov obisk. Tokrat je bil na tej poti že 104 krat. Ob stotem obisku pa so nazdravili s kozarčkom rujne prleške kapljice.

Največjo spodbudo mu dajeta žena Suzana in hčerka Ines. Kot vestnemu članu Künštnih Prlekov želimo veliko kondicije in uspešnega nastopa.

Branka sem spremljal na njegovi poti in naredil nekaj posnetkov v lepem sončnem jesenskem dnevu.


Več v Družabno