Pomurski slikarki razstavljali v Ljubljani

V Ljubljani odprli razstavo članici Likovnega društva Gornja Radgona, Zlatica Becci in Albina Kragelj

ZARM, torek, 11. oktober 2011 ob 23:151
Slikarki

Slikarki

Minuli konec tedna sta v Galeriji poslovne hiše SINTER v Ljubljani odprli razstavo svojih najnovejših slik dve pomurski slikarki, članici Likovnega društva Gornja Radgona, Zlatica Becci in Albina Kragelj. Razstava bo odprta do 15. 12. 2011 in je na ogled od 7.00 do 19.00.

Otvoritvene slovesnosti so se zraven prijateljev, znancev, simpatizerjev njunih del in družinskih članov udeležili še prof. Aleš Arih, direktor Pokrajinskega muzeja Ptuj in Ormož, akademski slikar g. Alojz Adamlje iz Ljubljane, ga. Mateja Krapež, galeristka in g. Miloš Krapež, lastnik poslovne hiše.

Na prisrčni otvoritvi je dve glasbeni točki na flavto zaigrala Kristina Žižek, spregovoril pa je prof. Arih, ki je med drugim dejal, »slikarki imata podobno življenjsko in umetniško pot, obe sta že v mladosti izkazovali likovno nadarjenost, a jima starši žal niso mogli zagotoviti likovnega izobraževanja. Vztrajnost pa je obe kasneje vodila v tujino, Zlatico Becci v Nemčijo, Albino Kragelj pa na Švedsko, kjer sta študirali in si pridobili potrebna znanja in izkušnje.«

Obe ustvarjata na svojem domu, kjer imata tudi ateljeje, Zlatica Becci pa še ima atelje v Hotelu Radin. Za seboj imata več samostojnih in skupinskih razstav.

»Pomurje ima bogato in raznovrstno kulturno dejavnost, ki je posebna in različna od ljubljanske. Zato verjamem, da bo ta razstava popestrila kulturno ponudbo prestolnice…« je v nagovoru povedal povezovalec prireditve.

Obiskovalci so si z zanimanjem ogledali razstavljena dela in v Knjigo vtisov zapisali mnoge pohvale ter lepa in spodbudna mnenja.

Seveda pa so obiskovalci lahko tudi poskusili pristne prleške dobrote (domači kruh, zaseko, meso s tünke, pecivo), ki so jih pripravile Prleške babice s Pristave. Bili pa so deležni Frangeževih penin ter vina VINOrejeKAUČIČ.


Več v Kultura in izobraževanje