»Zagorelo« v šoli na Cvenu

Na požarni vaji je sodelovalo pet gasilskih društev.

Sara Vinkovič, sobota, 27. maj 2023 ob 19:16
Gasilska vaja na Cvenu

Gasilska vaja na Cvenu

V petek, 26. maja, so se točno ob 10. uri zaslišale sirene v okolici Cvena. »Zagorelo« je na POŠ Cven. Brez skrbi - šlo je za požarno vajo in prikaz reševanja ponesrečencev in ujetih v stavbi. Podružnična osnovna šola na Cvenu je skupaj z Vrtcem Cven, Zdravstvenim domom Ljutomer in petimi gasilski društvi - PGD Cven, PGD Mota, PGD Sp. Krapje, PGD Zg. Krapje in PGD Ljutomer poskrbela za zanimiv in dan poln adrenalina.

Ob 10. uri so zazvenele sirene, prvi so na kraj prihiteli gasilci domačih gasilskih društev, ki so začeli z »gašenjem in reševanjem poškodovanih«. Do cvenske šole so nato prihiteli tudi ljutomerski gasilci, ki so pričeli s postavljanjem tunela za »reševanje« učencev in učiteljic iz 1. nadstropja šole. Na kraj »požara« je bilo aktivirano tudi reševalno vozilo, reševalca pa sta »oskrbela« poškodovane v požaru.

Učenci in učiteljice so si po zaključku požarne vaje ogledali gasilska vozila in opremo, gasilci pa so jim povedali kdaj se določena oprema uporabi. Na koncu so se jim z aplavzom zahvalili in pripravili manjšo pogostitev.



Več v Kultura in izobraževanje