Oglasna spota za evropsko kampanjo posneta v Sloveniji

Vseevropska protikadilska kampanja Ex kadilci so zmagovalci, nosi tudi slovenski pečat

Prlekija-on.net, sreda, 12. oktober 2011 ob 14:221
Cigaret

Cigaret

V četrtek je na priznanem oglaševalskem festivalu Zlati boben, v Portorožu, svojo pot po Sloveniji začel informativni del protikadilske kampanje Evropske komisije, Ex kadilci so zmagovalci. Del evropske kampanje sta tudi televizijska oglasa, ki sta bila posneta v Ljubljani.

Namen kampanje "Ex-kadilci so zmagovalci", katere druga faza se je pričela prejšnji teden, predstavljena pa je bila junija letos, je namreč pomagati 25- do 34-letnikom, da opustijo to nezdravo navado, oziroma se še naprej izogibajo tobaku in postanejo "zmagovalci" v svojem življenju brez kajenja. »Zmagovalec« namreč promovira pozitivne strani življenja brez tobaka, ki vključujejo boljše zdravje, boljšo socialno interakcijo, več denarja in seveda boljšo kakovost življenja.

Drugo fazo kampanje sestavlja tudi obsežna oglaševalska akcija o koristih opustitve kajenja in  sodelovanju v športnih, potrošniških ter zdravstvenih dogodkih, ki se je pričela v vseh 29 državah članicah EU hkrati. Pomemben del te kampanje sta namreč tudi oglasa, ki sta bila v celoti posneta v Ljubljani. Pod okriljem belgijske produkcije Czar.be ju je posnela produkcijska hiša Nora production group, znana po nekaterih legendarnih slovenskih TV-oglasih. Slovenci tako aktivno sodelujemo v kampanji, hkrati pa še promoviramo, tako državo kot prestolnico.


Več v Slovenija