Osumljeni je partnerico večkrat močno udaril in nato zadavil

Do spora in uboja je prišlo 25. maja pozno zvečer, policisti in reševalci so bili o tem obveščeni šele v soboto, 27. maja.

Prlekija-on.net, torek, 30. maj 2023 ob 14:15
Pokojni ni bilo več pomoči

Pokojni ni bilo več pomoči

V soboto 27. maja okoli 14. ure so bili policisti obveščeni, da so v stanovanje v Mariboru napoteni reševalci, kjer naj bi bila poškodovana ženska. Za tem so na OKC prejeli še klic moškega, da je na kraju z reševalci, in da je tam tudi moški, ki bi naj pred dvema dnevoma umoril sestro njegove partnerice.

Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, ki so pri izvedbi prvih nujnih ukrepov ugotovili, da je 27-letna ženska, ki je državljanka Srbije, mrtva ter da je žrtev kaznivega dejanja. Policisti so osumljencu pred več stanovanjsko zgradbo odvzeli prostost in mu odredili pridržanje.

Z navedenimi okoliščinami sta bila obveščena dežurna okrožna državna tožilka in dežurni preiskovalni sodnik iz OS v Mariboru, ki je vodil ogled kraja kaznivega dejanja. Strokovno pomoč pri tem so mu nudili kriminalisti SKP PU Maribor.

Preiskava še poteka

27-letna ženska umrla nasilne smrti


Ugotovljeni so bili očitni znaki davljenja in hude poškodbe glave

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da sta se 25. maja pozno zvečer, v stanovanju hudo sprla žrtev in osumljenec, pri tem pa jo je osumljeni večkrat močno udaril in nato zadavil. O sporu in pretepu se je v telefonskem pogovoru zaupal isti večer svoji materi, ki ji je naslednje jutro zagotovil, da je vse v redu ter da bo o tem obvestil njene sorodnike. V petek 26. maja okoli 12. ure je zaradi poškodbe roke in goleni odšel po zdravniško pomoč, kjer je zatrdil, da se je med sporom s partnerko udaril ob rob postelje in se okoli 16. ure vrnil v stanovanje. Naslednji dan, okoli 11. ure ju je klicala oškodovankina mama, vendar se na njuna klica ni odzval. Okoli 13.30 je oškodovankino mamo poklical nazaj ter ji v pogovoru zatrdil, da njena hčerka spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Slednja je poklicala drugo hčerko, ki je s prijateljem, po predhodnem telefonskem pogovoru z osumljenim, odšla na kraj, prav tako pa sta obvestila Regijski center za obveščanje, ta pa Dispečerski center zdravstva.

Pri sodni obdukciji, ki jo je odredil dežurni preiskovalni sodnik, so bili ugotovljeni očitni znaki davljenja in hude poškodbe glave. Glede časa smrti je patolog podal mnenje, da je nastopila v noči iz 25. na 26. 5. 2023.

Osumljeni je bil dne 29.5.2023 ob 12.30 uri priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor.

Osumljeni je bil v preteklosti že obravnavan zaradi prekrška in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Policisti so zoper njega v decembru 2021 podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini na škodo njegove družine in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na škodo njegove matere.

V avgustu 2022 je bil obravnavan zaradi kršitve Zakona o varstvu JRM, ker je v centru mesta Maribor udaril moškega. Večkrat je bil obravnavan zaradi posesti prepovedane droge konoplje, v vseh primerih pa je pristojni prekrškovni organ zoper njega uvedel hitri postopek, po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. čl. KZ-1 je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let (gre za letošnji prvi primer na območju PU Maribor).




Več v Črna kronika

Policija

Vozniku zasegli moped

ponedeljek, 29. april 2024 ob 08:26
Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32