Policisti so bili obveščeni o kršitvi javnega reda na travniku...

Ormoški policisti so obravnavali tudi kolesarja in dva voznika, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 5. junij 2023 ob 10:14
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 2. junija, ob 7.52 je oškodovanec na policijski postaji prijavil zlorabo plačilne kartice na spletu. Evidentirali so KD po čl. 247/II KZ-1. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 9.40 so bili obveščeni o nesreči pri delu v gozdu. Poškodovanec je sam iskal zdravniško pomoč v ormoškem zdravstvenem domu in nato ptujski bolnišnici. Utrpel je lahko telesno poškodbo. Opravljen je bil ogled kraja. Tuja krivda je bila izključena. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Ob 20.40 so v naselju Hardek kontrolirali kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je vozil kolo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

V soboto, 3. junija, ob 00.39 so v naselju Senešci kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozil osebni avtomobil v cestnem prometu pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,32 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 8.03 so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s samo udeležbo izven naselja Ivanjkovci. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP, zaradi nepravilne strani vožnje.

Ob 16.09 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda na travniku v naselju Podgorci. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZJRM-1.

V nedeljo, 4. junija, ob 14.14 so v naselju Miklavž pri Ormožu obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v kateri je bil, kot sam, udeležen voznik motornega kolesa. Opravljen je bil ogled ter ugotovljeno, da je voznik, zaradi neprilagojene hitrosti padel po vozišču. Vozniku je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.27 so obravnavali prometno nesrečo na parkirnem prostoru v naselju Hardek. Opravljen je bil ogled kraja prometne nesreče ter povzročitelju izdan plačilni nalog.

Ob 17.22 so v naselju Ormož kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da vozi pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,56 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter izdan plačilni nalog.




Več v Črna kronika