V Unterhundu grmeli metalci

Metal koncert v ormoškem Unterhundu - Torture Squad, Obnounce, Fact of Fury

Dejan Razlag, sobota, 15. oktober 2011 ob 11:38
Torture Squad

Torture Squad

V petek, 14. oktobra, so v ormoškem Unterhundu nastopili Brazilci Torture Squad s podporo lokalnih bandov, ljutomerskih Obnounce in ptujskih Fact of Fury.

Torture Squad so nastali leta 1993 v Sao Paulu. Do sedaj so izdali 7 albumov, nazadnje AEquilibrium leta 2010. Že po drugem albumu Asylum of Shadows so prvič nastopili v Evropi, s tretjim The Unholy Spell so se prebili med najpopularnejše metal zasedbe v Braziliji, s četrtim Pandemonium pa so se uveljavili med ljubitelji metala po vsem svetu. Zmaga na Wacken Metal Battle leta 2007 jim je prinesla pogodbo z nemško založbo Wacken records. Po izdaji albuma Hellbound so se leta 2009 odpravili na evropsko turnejo z Exodus in Overkill. Svoj uničevalni death/thrash zvok so na letošnji turneji tako predstavili tudi v Sloveniji.

Obnounce so nastali jeseni 1998 z željo ustvarjati agresiven in melodičen death/black metal z mnogimi vplivi, od gothic do thrash metala. Leta 2005 so izdali prvenec Remnants of Humanity. Po številnih koncertih in nastopu na Metalcampu 2005 so leta 2007 izdali drugi album Supreme Domination, ki ga je spremljal video za pesem Rise of Greed, posnet v temačnih prostorih Unterhunda. Po nekaj kadrovskih spremembah so pred kratkim izdali album Age of Darkness, ki so ga predstavili na tokratnem nastopu.

Fact of Fury so nastali julija 2009. Njihov stil je v osnovi death metal, katerega prepletajo še drugi stili metala. Prvotno četvorko banda so sestavljali Simon Fabjan (bobni), Blaž Klajderič (kitara), Jernej Fric (bas) ter Anton Matič (vokal). Naslednje leto je vokalista zaradi različnih interesov zamenjal novi vokalist Amadej Šilak, s katerim je njihova zvrst začela prehajati v še nekoliko trše vode.



Več v Družabno