Srečanje starejših občanov

RK v DOSOR-ju zbral kar 230 najstarejših

Filip Matko, torek, 18. oktober 2011 ob 17:07
Srečanje starejših občanov

Srečanje starejših občanov

Krajevna organizacija Rdečega križa Radenci, ki jo kot predsednica vodi Astrid Flister, je v ponedeljek, 17. oktobra, pripravila tradicionalno srečanje občanov, starejših od 70 let. Pripravili so ga v restavracijskih prostorih DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, kar je praksa v zadnjih letih. Od skupno vabljenih 350 jih je prišlo kar 230.

Vse je v uvodu srečanja, nekaj po 14. uri, pozdravila prej omenjena predsednica Astrid Flister, v kulturnem programu pa so nastopili učenke in učenci 2. a in 2. b, z mentoricama Sandro Prelog in Simono Celec z Osnovne šole Radenci. »Kdor misli na druge, bo nekega dne spoznal, da tudi drugi mislijo nanj,« so bile misli sekretarke Območnega združenja Rdečega križa v Gornji Radgoni, Davorke Makovec, ki je ob svojem pozdravu pohvalila še »finančno injekcijo« Občine Radenci, da se tovrstno srečanje starejših občanov lahko pripravi. K tem pozdravom so se pridružile še patronažni sestri Sonja Ficko in Marta Ajlec, predstavnica Centra za socialno delo v Gornji Radgoni Slavica Toplak, kot tudi Zvezdana Rojko iz bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih ter spodaj podpisani v imenu Društva upokojencev Radenci.

Čas, v katerem živimo, nam vse bolj narekuje, da nam le medsebojno razumevanje, spoštovanje in strpnost zagotavljajo prijazno življenje. Zatorej je v takšni družbi vedno lepo, kot tudi ob druženju s sproščenim klepetom in morda še kakšno pesmijo in plesom. Za slednje je namreč na tokratnem srečanju poskrbel »one man band« Štefan Sečko z Vaneče.

Tokratnega srečanja se je udeležila tudi najstarejša občanka Občine Radenci, ki živi v DOSOR-ju, 99-letna Marija Menhart (rojena Rožman v Šratovcih), ki so ji ob tej priložnosti posebej čestitali in izročili cvetlični šopek.


Več v Družabno