Sproščujoči ribolov

Ribolov upokojencev na Negovskem jezeru

Filip Matko, torek, 18. oktober 2011 ob 18:532
Sproščujoči ribolov

Sproščujoči ribolov

»Narava dela čudeže. Tudi ozdravlja, tiste tihe, nevidne notranje rane v človeku, ki so včasih bolj boleče, kot vidne. Ob pogovoru s človekom, ki ti prisluhne, petju ptičkov in  tišini, ko je le žuborenje vode slišati, jih je mogoče tudi celiti,« je prepričana diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Skupaj s sodelavko, diplomirani medicinsko sestro Klaudijo Zemljič, sta tako bile letos spomladi v Gornji Radgoni, skupaj s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja na sejmu lovstva in ribištva. Moški del obiskovalcev sejma se je izredno navdušil za ribolov. Na poti domov so že tuhtali o organizaciji ribiškega izleta in kaj vse bi potrebovali s seboj. Najbolj pa jih k temu vodila želja, da sami ujamejo pravo ribo.

Ob pomoči prostovoljnih donacij so jim to v DOSOR-ju omogočili. Lep dan so izkoristili, da sta skupino osmih navdušencev Suzana in Klaudija odpeljali na ribolov k Negovskemu jezeru. Najbolj navdušeni za ribolov so ta dan bili trije: Milorad Čupurdija, Slavko Krizmanič in Julij Rudaš. Veselo so namakali trnke v jezerski vodi, ostali pa so čas izkoristili za sprehod po gozdu, sproščanje, za pogovor in šale. Ribiški dopoldan je vse prehitro minil, sledila je vrnitev na kosilo v DOSOR. Vsi udeleženci izleta so bili zadovoljni, tudi trojica ribičev, ki ni ulovila ničesar. Kljub temu so izrazili željo, da se takšen izlet ponovi še večkrat.


Več v Družabno