V vrtcu Križevci so aktivni ob začetku novega šolskega leta

Podpis Ekolistine in pohod otrok, staršev in delavcev vrtca

Ines Domadenik, sreda, 19. oktober 2011 ob 09:50
Aktivnosti v vrtcu Križevci

Aktivnosti v vrtcu Križevci

»Štople, glaže, tetrapake, fküp nosili fsi, nega kunca, nega kraja, s totimi smetmi…«

Z ekohimno vrtca smo zaznamovali pričetek posebnega dogodka v našem vrtcu. V toplem septembrskem dopoldnevu smo se zbrali na igrišču vrtca in se s kratkim programom predstavili gostom, ki so nas v ta namen v vrtcu obiskali in nas s svojimi vzpodbudnimi besedami podprli ob načrtovanju in izvajanju aktivnosti.

Po slavnostnem podpisu Ekolistine so se otroci v oddelkih predstavili z oblikovanjem različnih didaktičnih sredstev in iger iz odpadne embalaže.

V začetku meseca oktobra smo na Ekokonferenci na Brdu pri Kranju prejeli zeleno zastavo in se s tem pridružili mnogim ustanovam pri nas in po svetu. Na to smo seveda ponosni, kajti to je še dodatna vrednota, za katero smo si prizadevali v času  življenja in dela v našem vrtcu, s tem pa si pridobili tudi prepoznavnost v naši lokalni skupnosti.

Z izvajanjem obveznih in prostovoljnih vsebin v okviru programa Ekošola smo naredili veliko majhnih in hkrati velikih korakov. V sproščenem in prijaznem vzdušju smo ozaveščali sebe in druge o tem, kako edinstveno je okolje, v katerem živimo.

V nizu mnogih aktivnosti smo v tednu otroka načrtovali in izvedli skupni pohod otrok, staršev in delavcev vrtca v Ključarovce. Na nogometnem igrišču so nas pričakali tamkajšnji člani nogometnega kluba ter nam pripravili nekaj iger za nogometne navdušence.

Mlajši otroci so skupaj s starši sodelovali v različnih igrah z žogami. Nekaj športnih pripomočkov smo strokovne delavke iz odpadnim materialov pripravile kar same, uporabile pa smo tudi vsakodnevne aktualne predmete, ki jih otroci zelo dobro poznajo.

V vrtcu enkrat mesečno načrtujemo najrazličnejše dejavnosti v okviru eko dnevov na vseh področjih dejavnosti, s katerimi načrtno pripomoremo k pridobivanju novih spoznanj, razvijanju najrazličnejših spretnosti ter uspešnemu reševanju problemov...

...združujemo odpadno in uporabno, praktično in poučno...

Ines Domadenik, pedagoška in organizacijska vodjinja enote vrtca pri OŠ Križevci pri Ljutomeru


Več v Najmlajši