Ormoški policisti pridržali 31-letnega voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola

V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.71 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, torek, 1. avgust 2023 ob 14:29
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v ponedeljek, 1. julija, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. Ob 8.50 so bili na kraju prometne nesreče I. kategorije v naselju Hardek, na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega premika z vozilom trčil v parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 12.15 so na enoti sprejeli ustno kazensko ovadbo na zapisnik za kaznivo dejanje tatvine in sicer je neznani storilec pretekli dan v naselju Obrež odtujil mobilni telefon. Po zbranih podatkih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20.37 so policisti imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.31 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo proti potrdilu začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnje in izdan plačilni nalog.

Ob 02.08 so policisti kontrolirali 31-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom. Rezultat preizkusa je pokazal 0.71 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, katero bo skupaj s predlogom za uvedbo postopka o prekršku poslano na Okrajno sodišče. Prav tako je bilo zoper voznika odrejeno pridržanje po 24. členu ZPrCP.




Več v Črna kronika