Bogastvo jeseni

V Radencih predstavitev sodelovanja 24 mest treh držav

Filip Matko, ponedeljek, 24. oktober 2011 ob 13:41
Predstavitev sodelovanja 24  mest treh držav

Predstavitev sodelovanja 24 mest treh držav

Kot sedaj vemo, se je po mnogih intenzivnih srečanjih, konferencah in prvih uspešnih projektih leta 2008, devet slovenskih, osem avstrijskih in sedem madžarskih mest vključilo v Združenje 24 mest, ki odtlej deluje v skupnem projektu City Cooperation (sodelovanje mest): Bad Radkersburg, Beltinci, Fehring, Feldbach, Friedberg, Fürstenfeld, Gleisdorf, Gornja Radgona, Hartberg, Körmend, Lenart, Lendava, Lenti, Letenye, Ljutomer, Murska Sobota, Öriszentpeter, Ormož, Ptuj, Radenci, Szentgotthard, Vasvar, Weiz, Zalalövö.

Ta projekt v okviru operacije »Naložba v vašo prihodnost« delno financira Evropska unija, Evropski sklad za regionalni razvoj, potekal pa bi naj do leta 2013. Zadnja trilaterarna konferenca županov 24 mest, ki sodelujejo v projektu, je potekala pred dobrim poldrugim mesecem, 16. septembra, v madžarskem Körmendu.

A predstavitev tega projekta je v Radencih potekala v soboto, 22. oktobra, med 9. in 14. uro, ob posebni stojnici na posebni turistično-zabavni prireditvi »Bogastvo jeseni« pred restavracijo Park v radenskem parku. Bilo je na ta jesenski (občasno sončni) sobotni dan kar 16 različnih stojnic ob treh sprehajalnih poteh v radenskem parku, kjer so si lahko obiskovalci marsikaj nakupili: suhorobarske izdelke, izdelke medičarja, pridelke letošnje sezone pridnih čebelic, kot tudi različne izdelke, okraske in nakit, ki so nastali pod spretnimi prsti različnih ustvarjalcev, pa tudi vizitke. Slednje, skupaj s kvačkanimi in različno pletenimi prtički, se je lahko kupilo pri stojnici Društva upokojencev Radenci, katerega harmonikar Stanko Ilješ je skrbel za domače zabavno vzdušje. So pa aktivisti turističnega društva poskrbeli tudi za uživanje sladkega jesenskega sadeža, s peko kostanjev ob primernem toplem napitku.


Več v Gospodarstvo