V Treh Lilijah do končne uvrstitve

Košarkarski turnir U-12 v Laškem, nedelja 23.10.2011

Jaka Godec, torek, 25. oktober 2011 ob 18:15
Košarkarski turnir U-12 v Laškem

Košarkarski turnir U-12 v Laškem

Ravno ko smo že mislili, da je konec košarkarske lige mlajših pionirjev, je Košarkarska Zveza Slovenije napovedala še četrti del. To je bil nekakšen mini turnir. KK Ljutomer se je boril za uvrstitev od 25. do 32. mesta. Najprej so se v polfinalu pomerili s KK Parklji Bežigrad, a izgubili in na tekmi za tretje mesto znova premagali Miki Šport Konjice. Tekme so potekale v Laškem, v dvorani Tri Lilije, ki jo uporablja tudi eden najboljših slovenskih članskih klubov - Zlatorog.

Ljutomer 24:33 Parklji
Ljutomerski trener Matevž Jakelj je kot prvih pet v ogenj poslal Žibrata, Laha, Kranjca, Godca in Mavrič. Igrali so še kar dobro, nikoli niso dovolili nasprotni ekipi, da bi prišla do višje prednosti, a so naredili veliko napako - ni bilo skoka v obrambi. Rezultat tretjine je bil nizek, le 7:6 za ljubljansko ekipo.

V drugi tretjini so Prleki popolnoma popustili - Rudolf, brata Topolnik in Sagaj niso dali niti točke. Tudi Rok Gošnjak je komaj z nekaj sreče dal tisti dve, da Ljutomer ni ostal na ničli. Če kdaj žoga ni hotela skozi obroč je bilo to tedaj. Kajti 11:2 je preveč, saj je težko nadoknaditi 10 točk zaostanka v prav toliko minutah. Spet malo od skoka v obrambi.

Po premoru je sledila tretjina z največ koši - v prvih dveh sta dali ekipi vsega skupaj 26 točk, le v tretji pa 31. Ljutomer je s pomešanimi igralci dobil tretjino za točko (16:15). Sicer se je več pričakovalo od centrov Godca in Gošnjaka, svoji točki je ob koncu prispeval tudi mladi Žan Borko. Ljutomerčani so tekmo izgubili za 9 točk in imeli takoj naslednjo - proti starim znancem iz Konjic.

Strelci Ljutomer: Žibrat 2, Kranjc 9, Lah 5, Sagaj 0, Topolnik P. 1, Borko 2, Rudolf 2, Topolnik T. 0, Mavrič 0, Gošnjak 3, Stolnik 0, Godec 0

Ljutomer 31:21 Konjice
Spet je igrala enaka prva peterka kot na prvi tekmi. Tokrat so začeli odlično in povedli z 8:0, potem pa celo 12:1, na koncu je bil rezultat 18:4. Igrali so izvrstno, najbolj pa je navduševal Beno Lah, ki je zbral 6 točk, se borbeno metal za žogo in jih tudi veliko ukradel. Sicer si je s takšno borbenostjo poškodoval komolec, a na koncu še zaigral.

Tudi v drugi tretjini so Prleki igrali dobro. Veliko večino točk (10 od 11) je prispeval Rok Gošnjak, eno pa Jure Rudolf. Naši so dobili to tretjino s 11:7, torej so vodili 29:11. Tokrat se je resnično izkazal kapetan Rok Gošnjak.

Toda v zadnjih desetih minutah so ljutomerski igralci odigrali eno svojih najslabših tretjin - prvo točko je iz prostega meta komaj tri minute pred koncem tekme dosegel Rok Gošnjak, drugo in tudi zadnjo pa Jaka Godec. Ljutomer je na koncu vseeno zmagal, a so z zelo slabo igro izgubili zadnjo tretjino z 10:2.

Strelci Ljutomer:Žibrat 4, Kranjc 6, Lah 6, Sagaj 0, Topolnik P. 0, Borko 0, Rudolf 1, Topolnik T. 0, Mavrič 0, Gošnjak 11, Stolnik 0, Godec 3 (4:1)

S to tekmo se je zaključila letošnja liga U-12. Od te kategorije se poslavljajo vodilni igralci ekipe - Kranjc, Gošnjak, Godec, P. Topolnik, Lah, Žibrat, Rudolf, Polanič in Škerjanec, ker bodo naslednje leto prestari. Ljutomer si je na teh tekmah zagotovil 27. mesto, kar je za mlajše pionirje U-12 KK Ljutomer dober dosežek.


Več v Šport