Čajanka v DOSOR-ju

Čajanka s stanovalkami in stanovalci DOSOR-ja

Filip Matko, sreda, 26. oktober 2011 ob 22:23
Čajanka v DOSOR-ju

Čajanka v DOSOR-ju

Na oddelku demence DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je bila zadnjo sredo v oktobru čajanka s stanovalkami in stanovalci, ki so jo v okviru aktivnosti za stanovalce pripravili člani projektne skupine stalnih izboljšav na oddelku stanovalcev z demenco.

Tako so v domski kuhinji pripravili čaj, a glavna gospodinja Lidija in gospodinja oddelka Karmen sta pripravili pecivo za udeležence ob veliki (običajno delovni !) mizi v klubskem prostoru terapije. Nekatere stanovalke in stanovalci morda pozabijo besede, imena ter podrobnosti iz preteklega ali vsakdanjega življenja, a imajo kljub temu še vedno dobro ohranjen občutek za pretekle dogodke in čustvena doživetja, kar bistveno pripomore k ohranjanju stanovalčeve osebnosti po obolelosti z demenco. Zatorej so pripravili tokratno čajanko, v goste pa povabili članici Društva upokojencev Radenci, Radmilo Radojević in Zaliko Kodba. Šlo je za medsebojno spoznavanje ter druženje ob glasbi (domače ljudske pesmi ter slovenske popevke). Kajti ob tokratni delovni terapiji je šlo za ohranjanje stanovalčeve identitete, osebnih zanimanj in spominov ter za integracijo z zunanjim okoljem.

Gostji sta zapeli nekaj slovenskih domačih ljudskih pesmi, kjer so jima s svojimi glasovi pritegnili tudi stanovalke in stanovalci, dopoldansko druženje pa so popestrili z okrepčilnim čajem in domačim pecivom. Ker je tokratno druženje vsekakor uspelo, se bo s podobnimi projekti, s pomočjo glasbe in kreativnega izražanja, seveda nadaljevalo tudi v prihodnje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46