Počitniški tabor društva za sociokulturno delo z Dunaja - ZEIT!RAUM

Karolina Ovsenjak, ki se je leta 2017 z družino preselila z Dunaja v domovino svojega moža, Slovenijo, želi svojo ljubezen in navdušenje do svojega novega doma deliti v obliki počitniških tednov neposredno v svojem seminarskem centru na Razkrižju.

Prlekija-on.net, nedelja, 27. avgust 2023 ob 17:24
Počitniški tabor Zeit!Raum

Počitniški tabor Zeit!Raum

Umetnostna terapevtka, Karolina Ovsenjak, se je leta 2017 z družino preselila z Dunaja v domovino svojega moža, Slovenijo, natančneje na Razkrižje. Sedaj želi svojo ljubezen in navdušenje do svojega novega doma deliti v obliki počitniških tednov neposredno v svojem seminarskem centru na Razkrižju.

Pri svojem delu izhaja iz tem kot so umetnost, kultura, narava in šport - kot vir moči. Tudi naslednje leto bo ponovno organizirala počitniške tabore za otroke in mladostnike. Pedagoginje od Zeit!Raum so skupaj s skupino štirinajstih deklet iz 22. dunajskega mestnega okrožja doživele nepozabne dni na Razkrižju.

Udeleženke so imele zelo raznolik program. Obiskale so čudovito predstavo v prazgodovinskem naselju na Razkrižju, družino Gašparič iz društva za ohranjanje kulturne dediščine, ki upravlja muzej dimnikarstva, pa tudi muzej čevljarstva in muzej na prostem o izdelavi vodnjakov.
V adrenalinskem parku pri Bukovniškem jezeru so trenirale fino motoriko, okrepile pogum ter povečale samozavest skozi šport. Obiskale so tudi razgledni stolp na Mađerkinem hribu, od koder je bil čudovit razgled na okoliške vinograde.

Poleg vsega zgoraj naštetega je bila na voljo tudi ustvarjalna delavnica v obliki mobilnega ateljeja neposredno v centru za celostno zdravje Karoline Ovsenjak.

Druženje so sproščeno zaključili ob ognju na prostem.
Veselimo se srečanja naslednje leto!

Zapisala: Karoline Ovsenjak, umetnostna terapevtka
Foto: Olga Sobchenko, Karoline Ovsenjak




Več v Kultura in izobraževanje