Samo Tuš - stand up komedijant

Stand up komedija Tega nigi nega - Samo Tuš

Filip Matko, sobota, 29. oktober 2011 ob 16:55
Samo Tuš

Samo Tuš

Pripoved dolgoletnega čistilca greznic oziroma komunalnega delavca se ves čas prepleta z njegovim sedanjim delom: lepljenjem plakatov! To je najnovejša stand up komedija z naslovom »Tega nigi nega«, z njo pa se predstavlja znani komedijant iz Gornje Radgone Samo Tuš.

Zadnji petek v oktobru (28.10.) nastopil na odru jedilnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci.

In tako je obiskovalcem razložil, da je poleg čiščenja greznic v zadnjih letih službe na komunalnem podjetju lepil plakate za volitve in referendume. Ker je vsako leto tega bilo več, razmišljal pa je tudi o dobrem zaslužku ob tem, je dotedanji komunalec postal samostojni podjetnik podjetja »Rajsnegl«. In ta njegova firma se odtlej izključno ukvarja z lepljenjem plakatov, a tudi svetovanjem kandidatom na volitvah. Kot takšen, kot direktor »Rajsnegla«, pa je tudi bil najbolj pripraven, da z odra opomni obiskovalce njegove komedije, da ob volitvah obkrožijo na volilnih listkih »ta pravega« kandidata (najbolje, da kar njega !).

Ob številnih salvah smeha so stanovalke in stanovalci DOSOR-ja komedijanta nagrajevali s ploskanjem, kakor tudi številni drugi ljubitelji komedij, ki so prišli na brezplačno predstavo. Sicer so jim organizatorji ob izhodu, po ogledu komedije, ponudilo škatlico za prostovoljne prispevke, kar so nekateri tudi pozdravili kot pametno potezo. Lahko pa bi rekli, da je obveljala kar uporabna misel: »Ker hočejo volivci na volitvah nove obraze, so nekateri pohiteli z obračanjem suknjičev. Toda pri tem niso pomislili, da bodo volivci vseeno prepoznali stare obraze !« In to je v razmislek vsem obiskovalcem tokratne komedije v DOSOR-ju ponudila Stand up predstava Sama Tuša, ki bo do letošnjih decembrskih volitev imel še kar ogromno nastopov, a nastopov zanj ne bo zmanjkalo tudi po volitvah, ker je odličen komedijant. Je pa komedija zelo resno obrazložila smešnost politike in naših politikov v Sloveniji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46