Podjetje Hakl IT d.o.o. spreminja ime

S 14. septembrom so podjetje preimenovali v Orka Informatika d.o.o.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. september 2023 ob 13:07
Srečanje partnerjev podjetja

Srečanje partnerjev podjetja

Podjetje Hakl IT d.o.o., vodilno podjetje na področju razvoja programske opreme v pomurski regiji in največji ponudnik lekarniških informacijskih sistemov na slovenskem tržišču, obvešča javnost o spremembi v poslovanju. S 14. septembrom so podjetje preimenovali v Orka Informatika d.o.o. "Že vrsto let smo prepoznavni s svojim glavnim produktom Orka.erp, ki predstavlja celovit informacijski sistem za obvladovanje poslovanja specializiranih maloprodajnih, proizvodnih, gradbenih in veleprodajnih podjetij. Z novo identiteto želimo poenotiti zunanjo podobo in izpostaviti svojo zavezanost k napredku, inovacijam in stalnemu razvoju na področju informacijskih tehnologij," so pojasnili.

"Verjamemo, da sta nenehna rast in prilagajanje ključ do uspeha. V središču razvoja svojih produktov čedalje bolj postavljamo uporabnike in njihovo izkušnjo ob delu v informacijskih sistemih, ki so gonilo našega razvojnega delovanja. Ob izvedenem napredku se ne moremo izogniti bistvenim spremembam svojih razvojnih platform, ki uporabnikom omogočajo prihranek stroškov, enostavnejše ter hitrejše delo in hkrati večjo varnost poslovanja," še ob tem dodajajo.

Zagotavljanje visokotehnoloških delovnih mest

V pomurski regiji se v zadnjih obdobjih srečujemo s pomanjkanjem visoko tehnološkega kadra, ki je ključen za zagotavljanje razvojnega cikla in napredka na področju informacijskih tehnologij. Nenehno se trudijo iskati in zaposlovati ustrezen kader, ki mu nudijo ogromno možnosti za rast in razvoj ter dodatnih izzivov. V sodelovanju z lokalnimi srednjimi in visokimi šolami ter fakultetami si prizadevajo za napredek na področju izobraževanja in razvoja talentov, saj verjamejo, da je znanje temelj uspeha.

"A izobražen, visokotehnološki kader, sam po sebi ni dovolj. Takemu kadru moramo nuditi stimulativno delovno okolje, da se bo po končanem izobraževanju in usposabljanju rad vrnil v Pomurje, ter prispeval k napredku celotne regije. V ta namen že dlje časa uporabljamo in uvajamo moderne načine dela, od fleksibilnega delovnega okolja in dela od doma do plačanih vadb, sadnih kotičkov, rednih teambuildingov in drugih dejavnosti," dodajajo.

Brezpapirno poslovanje

Digitalizacija in digitalna preobrazba sta pojma, s katerima se srečujejo dnevno. Brezpapirno poslovanje in uporaba teh konceptov lahko na dolgi rok prineseta organizacijam velike prihranke.

S svojimi znanji in produkti lahko uporabnikom ponudijo pomoč pri vzpostavitvi procesa digitalne preobrazbe, katere bistvo je uporaba naprednih informacijskih tehnologij za zagotavljanje hitrih poslovnih učinkov. Certificiran dokumentni sistem predstavlja osnovo procesa vzpostavitve brezpapirnega poslovanja. Je rezultat trdega dela in zavezanosti k zagotavljanju najboljših rešitev in visoke dodane vrednosti za stranke.

Varnost in zaščita

Dnevno smo priča ciljnim vdorom in napadom v informacijsko-poslovna okolja tako večjih, kot tudi malih in srednje velikih podjetij. Tveganja izgub podatkov in druga finančna tveganja so velika in v kritičnih primerih lahko ogrozijo obstoj podjetja.

"Tudi mi se dnevno srečujemo z varovanjem in zaščito tako svojega informacijskega okolja kot tudi okolja svojih strank. Strokovnjaki znotraj oddelka za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo, ki velja za enega najizkušenejših in najbolj usposobljenih v regiji, zagotavljajo varno poslovanje strank in v sodelovanju s priznanimi slovenskimi in svetovnimi partnerji neprestano sledijo spremembam na področju strežniške, mrežne in ostale računalniške opreme, uporabnikom pa zagotavljajo kakovostno podporo," še ob tem pojasnjujejo.

Zahvaljujejo se za zaupanje in podporo skozi leta ter se veselijo nadaljnjega sodelovanja pod novim imenom in z osveženo vizijo.Več v Gospodarstvo