Kristjan Čeh drugi na finalu Diamantne lige

Kristjan Čeh je svoj najdaljši met dosegel v drugi seriji, 67,64 m, s čimer je vodil vse do zadnje serije.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. september 2023 ob 08:19
Kristjan Čeh, foto: Proelium

Kristjan Čeh, foto: Proelium

Najboljši slovenski atlet, Kristjan Čeh, je na finalu Diamantne lige v Oregonu dosegel drugo mesto! Daljino dneva je v zadnji seriji presenetljivo postavil Avstralec, Denny Matthew, z 68,43 m. Kristjan Čeh je svoj najdaljši met dosegel v drugi seriji, 67,64 m, s čimer je vodil vse do zadnje serije. Tretji je bil Šved, Daniel Ståhl, s 67,36 m.

Po nastopu je Kristjan za Športno agencijo Proelium povedal nekaj o nastopu, letošnji sezoni in prihajajoči olimpijski sezoni:

Kristjan, iskrene čestitke za današnji odličen nastop in izjemno sezono! Kako si zadovoljen z današnjimi meti?

"Najprej hvala lepa za čestitke. Tekma ni bila slaba, nisem pa ravno zadovoljen z meti. Niso bili tehnično najboljši. Pričakoval sem več, kot sem vrgel. Je pa zadnja tekma sezone, mogoče se že malo pozna utrujenost. Zdaj pa na počitek."

Dosegel si drugo mesto na finalu najmočnejše atletske lige na svetu! Zmaga Matthewa pa je vsaj za večino veliko presenečenje. Kako ti gledaš na to?

"Ja, mogoče je res presenečenje. Sicer je bil stabilen, nimam kaj reči. Vrgel je osebni rekord, s tem si po moje zasluži, da je zmagal. Ampak pred zadnjim metom si nisem mislil, da bo toliko vrgel. Pa vseeno je. Na koncu sem bil drugi, s po moje kar slabim rezultatom."

Kako si zadovoljen s sezono?

"S celotno sezono sem kar zadovoljen. Na dveh največjih tekmah sezone sem bil drugi - na svetovnem prvenstvu in sedaj na finalu Diamantne lige. Seveda pa upam naslednje leto na boljšo sezono. Da se bolj poklopi, kot se je letos."

Naslednja sezona je olimpijska. Še pred tem pa te čaka evropsko prvenstvo v Rimu. Kako bodo izgledale priprave na to izredno pomembno sezono?

"Tako je, naslednjo leto je olimpijska sezona, še pred tem pa evropsko prvenstvo. Priprave bodo potekale tako, kot so do sedaj, v istem ritmu. Nimamo kaj spreminjati, saj to, kar počnemo, deluje. Morda le manjše izboljšave pri tehniki, na čemer smo že začeli delati po svetovnem prvenstvu v Budimpešti letos. Tako sem metal zdaj zadnje 3 ali 4 tekme na koncu sezone. Gre za ‘globoki štart', v katerem sem metal tudi v sezoni 2020/2021. V tem nekako vidim prihodnost metanja, vsaj za mene, saj je pozicija na začetku širša in tehnično bolj dodelana za met diska."

Najprej pa zaslužen počitek po izjemni sezoni! Kdaj te bomo lahko pozdravili v Sloveniji?

"Sedaj sledi počitek. Z Anno (Mario Orel) ostajava v ZDA še 10 dni, v Slovenijo pa se vračam 30. septembra."

Iskrene čestitke Čehu za res izjemno sezono, v kateri je postal svetovni podprvak in podprvak najmočnejše atletske lige na svetu. Veselimo pa se že napetih velikih tekem v prihajajoči sezoni.




Več v Šport