Obeležitev 1. jesenskega dne v sklopu praznovanja 60. letnice vrtca Stročja vas

V vrtcu Stročja vas so se poslovili od pestrega poletja in pozdravili pisano jesen.

Prlekija-on.net, četrtek, 28. september 2023 ob 16:49
1. jesenski dan v vrtcu Stročja vas

1. jesenski dan v vrtcu Stročja vas

V petek, 22.9.2023 smo si v vrtcu Stročja vas naredili še posebno čudovit dan. Poslovili smo se od pestrega poletja in pozdravili pisano jesen. Kaj vse se jeseni spreminja in kaj nam prinaša jesen, so otroci lahko spoznavali z ogledom različnih knjig in slikanic. Prav tako nas je obiskala kot že tradicionalno Tetka jesen, ki je otrokom prinesla polno košaro jesenskih plodov, pisanega listja, slikanic, pesmic in ugank. Spoznavali smo plodove, se z njimi igrali in jih nato dali na razstavo pred igralnico. Otroci so imeli priložnost izkazati svojo ustvarjalnost z gubanjem papirnatih denarnic in z izdelovanjem košaric za sadje iz odpadnega materiala.

Pod brajdami na igrišču vrtca so otroci najstarejše skupine skupaj z vzgojiteljicami pripravili pravo tržnico s stojnico. Otroci so se prelevili v vlogo branjevk, ki so ponujale različno sadje in zelenjavo. Potekala je igra vlog kot na pravi tržnici. To je bil odličen način za učenje sodelovanja, razumevanje, igre vlog in zabavno vključevanje otrok v skupinsko dejavnost. Nastop g. Srečka Kotnika na harmoniko je zagotovo dodal glasbeno noto dogodku in prispeval k vzdušju. Glasba je povezala generacije, s spontanimi smehljaji pa so ustvarjali nepozabne trenutke. Otroci so se zabavali s plesom in petjem, kar je še dodatno povečalo veselje ob praznovanju jeseni in približujočemu praznovanju 60. letnice našega vrtca. Na tržnico smo povabili tudi ravnateljico Matejo Leskovar Polanič, ki se je z veseljem odzvala in se nam pridružila.

Obeležitev jesenskega dneva na ta način je odličen primer, kako v vrtcu ustvarjamo edinstvene in učinkovite izkušnje za otroke ter spodbujamo kreativnost, učenje in druženje. To je bil zagotovo eden izmed nepozabnih dogodkov, ki bo ostal v spominu otrok in vzgojiteljic.

Zapisala Anita Žižek.




Več v Najmlajši