Rokometaši Pomurja dosegli prvo zmago

Slavili so z rezultatom 21:19

Prlekija-on.net, nedelja, 6. november 2011 ob 22:38
RK Pomurje - RK Črnomelj

RK Pomurje - RK Črnomelj

Očitno Pomurju ležijo ekipe iz zgornjega dela lestvice - po točki z Dravo so tokrat po izenečani tekmi zabeležili prvo zmago nad takrat 4. uvrščenim Črnomljem.

12 sekund pred koncem je Mesarec postavil končni rezultat tekme 21:19.

V prvem polčasu, kjer so glavno besedo imele obrambe obeh ekip, si nobena ekipa ni priigrala vidnejše prednosti (največ 2:4 in 4:6). Celotni polčas je vodila ekipa Črnomlja ali pa je bil rezultat izenačen. 8:8 je bil rezultat prvega dela.

V drugem delu je z boljšo igro Pomurje povedlo s 13:9, vendar so igralci Črnomlja uspeli izenačiti na 17. V napeti končnici je najprej Pomurje doseglo delni izid 3:0 in povedlo z 20:17, vendar se je Črnomelj približal na samo gol zaostanka (20:19). 12 sekund do konca je Mesarec dosegel končni rezultat 21:19.

Pri ekipi Črnomlja je manjkal prvi strelec ekipe Majerle, vendar so si igralci Pomurja zmago zaslužili, saj so pokazali več borbe in želje po zmagi. Pohvali je potrebno vratarja Cvetka, ki je skozi celo srečanje obranil kar nekaj nevarnih strelov gostujoče ekipe.

RK Pomurje: Kovač, Cvetko, Horvat, Smodiš 4, Rakuša, Mesarec 3, Vinkovič, Jankovič 4, Titan, Čerpnjak, Kristl, Šavel, Jerič, Kozelj 3, Štumpf 2 in Ščavničar 4.

V naslednjem krogu, 12. novembra, ekipo Pomurja pričakuje v Radencih ekipa Arcont Radgona, ko se bo odigral tradicionalen pomurski derbi.


Več v Šport