Sara Karba - LDS-ova kandidatka v volilnem okraju Ljutomer

LDS predstavil svojo kandidatko

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. november 2011 ob 17:4211
Borut Cink, Sara Karba in Aleksander Kavčič

Borut Cink, Sara Karba in Aleksander Kavčič

V ponedeljek, 7. novembra, je Občinski odbor LDS Ljutomer na tiskovni konferenci tudi uradno predstavil kandidatko LDS-a za volitve v Državni zbor za volilni okraj Ljutomer.

Na tiskovni konferenci je predsednik OO LDS Ljutomer in član OS Občine Ljutomer, mag. Aleksander Kavčič razkril, da je njihova kandidatka na predčasnih državnozborskih volitvah, ki bodo 4. decembra, Sara Karba iz Ljutomera. Kot je Sara povedala, trenutno končuje študij na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, smer komunikologija, politika pa jo je začela zanimati že v srednji šoli. Aktivneje se je s politiko pričela ukvarjati pred petimi leti, lani pa ji je na lokalnih volitvah uspelo tudi priti v Občinski svet Občine Ljutomer, kjer je edina ženska predstavnica ter hkrati tudi najmlajša članica OS.

Kot pravi sama, v OS vidi polno izzivov za katere se ji zdi, da bi jih bilo dobro prenesti tudi na višjo raven, saj bi se nekatere lokalne zadeve s pomočjo na državni ravni, dalo prej doseči.

Za kandidaturo se je odločila kot predstavnica manjšine žensk in mlajših v politiki ter verjame, da se lahko s trdim delom in z mladostjo doseže marsikaj. Sama je članica stranke Liberalne demokracije Slovenije (LDS), Mlade liberalne demokracije (MLD) na lokalni, pokrajinski in državni ravni.

»Kandidatka ima energijo, znanje, voljo«
Na predstavitvi je bil prisoten tudi podpredsednik stranke LDS in predsednik Mladih liberalnih demokratov Slovenije Borut Cink. Kot je dejal, je v Ljutomer prispel, da podpre kandidatko, ki ima energijo, znanje, voljo in ki ima nekaj za pokazati, kaj je v tem okolju že naredila. Prepričan je, da jo ljudje v Ljutomeru in okolici poznajo kot tisto, ki se bo borila za pravice mladih, za pravice marginalnih skupin ter istospolno usmerjenih, ... Za njeno kandidaturo je vesel, saj kot pravi, to kaže da mladi v Sloveniji le niso tako apatični ter odmaknjeni od politike, kot se to zatrjuje.

LDS na volitve s programom 8x5
Stranka LDS bo kandidirala v vseh okrajih, mladih kandidatov in kandidatk je blizu 20 odstotkov, ženskih kandidatk pa nad 40 odstotkov, kar je več kot je zakonsko predpisano. Pred volitvami stavijo na terensko delo in pristen stik z ljudmi ter kampanjo preko socialnih omrežij, ki omogočajo dvosmerno komunikacijo, saj kot pravi Cink, jih zanima, kaj si volivci mislijo in tako lahko aktivno sodelujejo pri oblikovanju njihovega programa.

O programu še konkretno niso govorili, podali so le nekaj smernic. Le-te ter nekaj o programu 8X5 in o drugih programskih vsebinah pa si lahko ogledate v spodnjem videu.




Več v Politika