Tujec v naselju vozil s hitrostjo 111 km/h in pod vplivom alkohola

Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do privedbe v takojšnji postopek na sodišče, ki je kršitelju izreklo globo in stransko sankcijo prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju RS za obdobje enega leta.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. oktober 2023 ob 15:16
Voznik je bil prehiter

Voznik je bil prehiter

Policisti PP Murska Sobota so minulo soboto v naselju Lipa opravljali meritve hitrosti in malo pred 17. uro izmerili hitrost voznika osebnega avtomobila, ki je znašala 111 km/h, kjer je hitrost omejena na 50 km/h. Voznika, državljana Madžarske so policisti zaustavili in v postopku ugotovili, da kaže očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do privedbe v takojšnji postopek na sodišče, ki je kršitelju izreklo globo in stransko sankcijo prepoved uporabe tujega vozniškega dovoljenja na ozemlju RS za obdobje enega leta.

Policisti ponovno pozivajo vse voznike - vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali pa uporabite javna prevozna sredstva.




Več v Črna kronika

Policija

V streljanju ena oseba umrla

nedelja, 28. april 2024 ob 22:32
Slovo od Tiveka

Številni se poslavljajo od priljubljenega Tiveka

nedelja, 28. april 2024 ob 15:00