Pestro jesensko dogajanje v vrtcu Križevci

Otroci so imeli možnost razvijati in krepiti znanje v naravnem okolju, pa ne samo iz področja narave temveč tudi iz ostalih področij kurikuluma - matematike, gibanja, družbe in umetnosti.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 16. oktober 2023 ob 15:21
Jesensko dogajanje v vrtcu Križevci

Jesensko dogajanje v vrtcu Križevci

V naš vrtec in v naše skupine se je prikradla jesen. Veliko časa smo preživeli v naravi in izvedli različne aktivnosti zunaj zidov vrtca. Otroci so imeli možnost razvijati in krepiti znanje v naravnem okolju, pa ne samo iz področja narave temveč tudi iz ostalih področij kurikuluma - matematike, gibanja, družbe in umetnosti. Pozornost smo namenili opazovanju sprememb, ki se v gozdu in na poljih dogajajo ob prehajanju letnih časov. Nekateri otroci so spoznali Gregorjev matičnjak (projekt za ohranitev ogroženih drevesnih vrst Prlekije, ki sta ga skupaj pripravila Občina Križevci in Skupina FABRIKA) in si ogledali avtohtone vrste dreves. Ob svetovnem dnevu glasbe smo v gozdu prisluhnili najrazličnejšim zvokom ter se igrali glasbeno didaktične igre, kjer smo ločevali različne ritme, tempo in glasbene motive. Ob rajalnih igrah smo se zabavali in družili tudi v učilnici na prostem.

Našim najmlajšim otrokom je »botra jesen« prinesla veliko jesenskih pridelkov, materiala iz narave in didaktičnih nalog. Tako so spoznavali značilnosti jeseni in razvijali spretnosti fino motorike.

V tednu otroka smo veliko eksperimentirali, raziskovali, iskali odgovore na najrazličnejša vprašanja in se zabavali na plesnem dopoldnevu na igrišču vrtca.

Ugotovili smo tudi, da so nekatere buče primerne za prehrano. Še posebej pa je našim otrokom teknila bučna juha, ki so jo pripravili sami.

Starejši otroci so skozi gibalne igre spoznavali osnove judo športa.

Naravno okolje in svež zrak imata na otroke velik pozitiven vpliv, gozd in okolica vrtca pa nam omogočata, da pri otrocih spodbujamo radovednost, raziskovanje in sodelovanje, zato strmimo k temu, da je naravno okolje čim večkrat našo okolje v načrtovanih ali pa spontanih dejavnostih.

Vrtec Križevci




Več v Najmlajši