Ormoški vinar Puklavec Family Wines se usmerja v zeleno proizvodnjo

Glavni cilj partnerstva je zagotoviti, da bo vinska klet Puklavec Family Wines ena prvih na svetu, ki bo z uporabo vodika dosegla neto ničelne emisije.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. oktober 2023 ob 11:24
Na kongresu World Hydrogen Congress so podpisali tudi pismo o nameri

Na kongresu World Hydrogen Congress so podpisali tudi pismo o nameri

Ormoški vinar Puklavec Family Wines se usmerja v prizadevanje za večjo trajnost in zmanjšanje vpliva na okolje, zato se je povezal s strateškim partnerjem Green Energy Park, s katerim so 11. oktobra na kongresu World Hydrogen Congress podpisali tudi pismo o nameri. S tem so se zavezali k ogljično nevtralnemu poslovanju s pomočjo vodika, pridobljenega iz obnovljivih virov energije. Glavni cilj partnerstva je zagotoviti, da bo vinska klet Puklavec Family Wines ena prvih na svetu, ki bo z uporabo vodika dosegla neto ničelne emisije. Green Energy Park bo s svojo tehnologijo in oskrbo z vodikom zagotovil potrebno podporo za ta podvig.

Strateško sodelovanje med podjetjema Green Energy Park in Puklavec Family Wines ima preprost, a ambiciozen cilj: uspešna implementacija celovite strategije razogljičenja, ki bo za uresničenje ciljev kleti glede doseganja neto ničelnih emisij uporabljala vodik.

Združevanje najsodobnejših vodikovih tehnologij s stroškovno učinkovito oskrbo z amonijakom bo pripomoglo k soočanju z enim ključnih izzivov 21. stoletja. Izkoriščanje sinergij iz vertikalne integracije vrednostne verige amonijaka je pomemben dejavnik uspeha za pospešitev energetskega prehoda in razogljičenje gospodarstva.

Tatjana Puklavec, lastnica Puklavec Family Wines, je dejala: »Izjemno se veselimo sodelovanja s podjetjem Green Energy Park in vzpostavitve strategije za zmanjšanje našega ogljičnega odtisa v vseh vidikih poslovanja našega podjetja. Trajnostnost je bila v našem podjetju vedno prioriteta in verjamemo, da bo to partnerstvo velik korak k doseganju naših ciljev. Skupaj pa želimo navdihniti tudi ostala podjetja in deliti znanje ter izkušnje za zmanjšanje emisij ogljika z uporabo vodika




Več v Gospodarstvo