Se hotel v Ljutomeru ponovno zapira?

Zna se zgoditi, da bo Ljutomer s 1. decembrom spet brez obratovanja hotela

Prlekija-on.net, četrtek, 10. november 2011 ob 12:2413
Hotel Jeruzalem

Hotel Jeruzalem

Hotel Jeruzalem v Ljutomeru je s 1. junijem 2009 že enkrat zaprl svoja vrata. Nato se je po štiri mesečnem neobratovanju ponovno odprl.

Lastniki hotela, družba Zdravilišče Radenci d.o.o. so takrat z novim upravljalcem sklenili najemno pogodbo o upravljanju hotela. Novi najemnik ljutomerskega hotela je takrat postalo podjetje Celovite Storitve d.o.o. iz Maribora.

Podjetje je z najemno pogodbo prevzelo upravljalsko funkcijo nad delovanjem hotela kot tudi operativno izvedbo posameznih storitev ter vse zaposlene v hotelu Jeruzalem, ki so bili po zaprtju razporejeni v terme Radenci in terme Banovci. Pogodba se jim izteče letos 30. novembra, zaenkrat pa še pogodbe niso podaljšali.

Sobe so mrzle, tople vode ni
Kot nam je povedala Tanja Rajtmajer, direktorica podjetja, ki je hotel najelo in ki je v teh letih uspešno vodila hotel, se trenutno še dogovarjajo z lastniki hotela o nadaljnjem sodelovanju. Pred mesecem se je v hotelu pokvarila tudi peč na centralno ogrevanje in od takrat v hotelu morajo prostore ogrevati z električnimi radiatorji, sobe pa so mrzle in ni tople vode. S tem seveda izgubljajo stranke, gostje pa v takšnih razmerah ravno ne morejo prespati v hotelu. Ravno zaradi tega v času Martinovanja v hotelu ne bo prespal noben gost, bodo pa v sklopu Martinovanja v Ljutomeru vseeno imeli Martinova kosila, saj jedilnico in spodnje prosotre ogrevajo z elektriko. Normalno deluje tudi vsakodnevna kuhinja z malicami in kosili, rezervacije gostov pa morajo odpovedovati zaradi zgornjih razlogov.

V hotelu bi torej kot prvo morali vložiti denar v popravilo peči, to pa je brez pomoči lastnika nemogoče, saj vlagati v nekaj, za kar ne vedo ali bo v prihodnje še v njihovem najemu, ni smiselno. Kot še nam je povedala Tanja, so do 30. novembra tu, pripravljeni na pogovore o nadaljnjem obratovanju, a je usoda hotela trenutno negotova.


Več v Gospodarstvo