Tudi Ema Klinec bila priča težko prigarani zmagi Meteorplasta

Blizu 200 ljubiteljev futsala je v ljutomerski dvorani ŠIC v uvod prvenstvenemu dvoboju pozdravilo svetovno prvakinjo v smučarskih skokih in svetovno rekorderko (226 metrov) Emo Klinec.

Prlekija-on.net, sobota, 28. oktober 2023 ob 08:31
Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Meteorplast ŠIC bar - Sevnica

Sinoči sta bili odigrani le dve tekmi 4. kroga 1. slovenske futsal lige. Bronx je v Škofijah s 3:1 (0:1) premagal The Nutrition Extrem, Meteorplast ŠIC bar pa je bil v Ljutomeru s 3:2 (1:1) boljši od Sevnice. Tekma Oplast Kobarid - Dobrepolje je bila zaradi vremenskih nevšečnosti prestavljena na 21. november, dvoboj med vrhniškim Silikom in Dobovcem pa bo zaradi nastopa Dobovca v Ligi prvakov odigran 7. novembra.

Blizu 200 ljubiteljev futsala je v ljutomerski dvorani ŠIC v uvod prvenstvenemu dvoboju pozdravilo svetovno prvakinjo v smučarskih skokih in svetovno rekorderko (226 metrov) Emo Klinec, ki je iz rok podžupana Občine Ljutomer Janka Špindlerja prejela monografijo svetovne kegljaške legende Miroslava Steržaja, predsednik domačega kluba Saša Makoter pa je Klinčevi nadel klubski šal. Ema Klinec je tudi izvedla začetni udarec na tekmi in prejela gromki aplavz zbranih obiskovalcev.

Gostitelji so podjetno pričeli dvoboj, a je v uvodnih minutah gostujoči vratar Jan Kuhar uspešno zaustavljal nalete domače ekipe. Povsem nemočen je bil le v 7. minuti, ko ga je nepričakovano z glavo matiral soigralec David Homšek in poskrbel za vodstvo domačih. Sevničani so postajali vse nevarnejši pred vrati Tjaža Lovrenčiča. Priigrali so si več priložnosti, na srečo domače ekipe pa zadeli le enkrat. Tik pred odmorom, tekla je 20. minuta, je uspešno protinapad realiziral izkušeni Uroš Martič.

Gostje so bili v 23. minuti blizu vodstva, a jim je po strelu Marka Račiča veselje preprečila vratnica. Gostje so še naprej iskali pot do mreže Lovrenčiča, a tokrat niso imeli sreče. Njihov nalet je v 32. minuti zaustavil Alen Ruis, ki je domačine povedel v vodstvo. Le dobro minuto za tem je imel Adrijan Trstenjak priložnost za povišanje vodstva, vendar je žogi pot v mrežo preprečil okvir vrat. Gostje so zadnje minute dvoboja zaigrali s petim igralcem v polju. V 38. minuti je eno odvzeto žogo Alen Ruis iz svojega kazenskega prostora poslal preko celotnega igrišča v prazno mrežo nasprotnika. Še v isti minuti je zaostanek znižal Račič. Za presenečenje in osvojeno točko je Sevničanom zmanjkalo časa.

»Sevnica je letos z izkušenimi igralci veliko pridobila. Mi imamo veliko novincev, vendar to ne more biti izgovor. V tekmo smo šli preprosto preslabo za naša pričakovanja. Glede na to kako treniramo in kaj si želimo na treningih je tokratna tekma za pozabo. Lahko smo veseli teh treh točk, ampak v prihodnje bomo morali, kot radi rečemo, bolj stopiti na plin,« je po tekmi dejal dvakratni strelec za domačo ekipo Alen Ruis.

Meteorplast ŠIC bar bo v naslednjem krogu - petek, 3. november - gostoval v Rogaški Slatini pri prvaku Dobovcu.




Več v Šport