Stranka Zares predstavila svoje kandidate

Predstavili so se kandidati, ki kandidirajo v 8. volilni enoti

Prlekija-on.net, sobota, 12. november 2011 ob 17:0311
Stranka Zares predstavila svoje kandidate

Stranka Zares predstavila svoje kandidate

Gregor Golobič in Rudi Cipot sta 11. novembra v Murski republiki v Murski Soboti predstavila listo kandidatk in kandidatov Zares-socialno liberalni v 8. volilni enoti, z izjemo ptujskih treh kandidatov.

Golobič je uvodoma predstavil glavne programske poudarke, ki izhjajo iz Manifesta za odgovorno politiko. Predstavil je tudi smernice kampanje: »Letos ne bomo imeli oglaševalske kampanje s plačanimi oglasi in plakati, vsi skupaj bomo v neposredni komunikaciji z volilci na eni strani prisluhnili in po drugi strani predlagali naše ideje.« Golobič je še dodal, da iz 8. volilne enote pričakujejo eno poslanko ali poslanca.

Rudi Cipot se je predstavitve udeležil, da pojasni razloge za podporo Zaresovi listi: »Od ustanovitve stranke gojim simpatije do Zares, ker so pokazali naklonjenost spremembam, ki niso popularne, vendar nujno potrebne.« Dodal je, da je bil izredno zadovoljen z izborom kandidatk in kandidatov, ki so strokovnjaki na svojih področjih

Kdo so kandidati?
V okraju Ljutomer kandidira Sabina Rajh, samostojna podjetnica za trženje zavarovalnih produktov in članica Nadzornega odbora občine Ljutomer. V okraju Lendava kandidira Jozsef Gyorkos, nekdaji državni sekretar na Ministrstvu za visoko šolstvo.  V obeh okrajih Murske Sobote Zita Flisar-Novak, specialistka na Kmetijsko gozdarskem zavodu Murska Sobota. V okraju Gornja Radgona kandidira humorist in radijski voditelj, Samo Tuš, v okraju Pesnica, absolvent Blaž Vampl, v okraju Lenart pa Aleš Razboršek. V okraju Ormož pa se v tekmo za poslanski stolček podaja strokovna sodelovka stranke Zares, Mateja Mesarec.

V ptujskih treh okrajih kandidrajo še Sara Kramberger, Igor Šeruga in mag. Ivan Božičko, ki se bodo predstavili naslednji teden.

Lista ima tako skupno 10 kandidatov, od tega 4 ženske. Najmlajša kandidatka je stara 25 let, najstarejši kandidat pa 58 let.

odklop sobota, 12. november 2011 ob 18:25

ZA Prlekijo. Koji slogan!!!! KAj pa????? Kaj za prlekijo.... ?

mihael70 sobota, 12. november 2011 ob 20:41

Meni pa se dopadne njihov slogan! Samo čestitam lahko Sabini, da se je odločila za tako pogumen korak To ja

rush1 nedelja, 13. november 2011 ob 11:30

Brezveze sploh besede zgublat, glede na to ka Zares nima šans ka sploh prestopi volilni prag. O tej kandidatki pa tudi ene pozitivne besede nebi moga nejti.

sandra nedelja, 13. november 2011 ob 12:34

Jaz pa poznam Sabino in vem, da je poštena in pametna in bo še veliko dobrega naredila za prleke, samo priložnost ji je treba dati.

zobl ponedeljek, 14. november 2011 ob 15:30

Zares ima zares lepo kandidatko. To ja

TUNČEK ponedeljek, 14. november 2011 ob 16:32

Zares je svoje kak stranka že naprovila - zej de pa po anketah dola plac drügin, zato je škoda puce, ke je šla k jin !

Jernej ponedeljek, 14. november 2011 ob 22:33

...rejsan, opazim ka Prlekiji se dosta mlade ženske v politiki objavlajo!
..Sabina Rajh (ZARES), Petra Mlinarič Jager (SDS), Anica Šimonka (NSi)..
Ka je to nova strategija za volitve???

Saj županja je tüdi imela uspeh na volitvaj!

rok torek, 15. november 2011 ob 00:53

Gnes sen čuja Keka pa Rajhovo gučati po Maxije pa morem rečti, ka je Sabina prijetno presenetila s svojim razmišljanjem. Čeprav sen malo skeptičen nad novimi obrazi, se mi vedno bole zdi, da je nekaj pozitivnega na ten. Saj neso vsi stari slabi pa vsi novi dobri ali v prlekiji pa res nucamo friški veter, če čemo ka de kej haska.

jursovka nedelja, 20. november 2011 ob 06:16

Lepa predstavitev a za moje prepričanje napačna stranka.

prleška puca nedelja, 20. november 2011 ob 19:40

juršofka neso vsi za v NSi... ka bi bli prava stranka

Jernej nedelja, 20. november 2011 ob 21:51

@ rok
Po mojen precednik stranke vodi uni so po mojen male ovce!
Vsaki hoče svojem kraji naj bolše! v DZ Parlamenti vodijo!

@ jursovka
Na žalost na tej volitvaj ne moremo ta pravo stranko niti voliti ... "KPS"!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika