Tretje Martinovanje na Kapeli

S soncem obsijani kapelski griči so privabili številne obiskovalce

Branko Košti, nedelja, 13. november 2011 ob 10:401
Martinovanje na Kapeli

Martinovanje na Kapeli

Tretje Martinovanje na Kapeli je potekalo v znamenju dveh jubilejev, katera v družbi Kapela d.d. obeležujejo letos. Ta jubileja je v svojem nagovoru številnim zbranim domačinom in gostom poudarila direktorica družbe Milena Rajk.

Povedala je, da so posebej ponosni na dokazano najstarejši nasad traminca v Sloveniji, s svojimi šestdesetimi leti, ki jih je dopolnil letos, je verjetno tudi najstarejši v Evropi. Ponosni so seveda tudi na svojo okroglo klet, ki je bila pred devetdesetimi leti, ko je bila zgrajena, prva tovrstna klet na območju nekdanje Jugoslavije. Zbrane pred s soncem obsijano kapelsko kletjo, je pozdravil tudi Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan, ki je čestital direktorici in družbi za dosežene uspehe, poudaril pa je tudi pomen samooskrbe s hrano in pozval k uporabi doma pridelane  hrane.

Za Martinovanje so poleg tradicionalega krsta mošta pripravili bogat kulturni program, v katerem so se predstavili plesalci plesne šole Zeko, otroci iz vrtca in šole Kapela, Kapelski kvartet, člani kulturnega društva Bubla, plesalci FS Janko Divjak.

Na stojnicah si je bilo mogoče ogledati in tudi poskusiti dobrote vinigradnikov in gospodinj, predstavili so med, izdelke iz medu in izdelke domače obrti.

Kapelčani radi presenetijo z novostmi v ponudbi in tudi tokrat so. Novost so poimenovali Martinov safari. Na krožni vožnji s terenskimi  vozili si je bilo moč ogledati kapelske gorice in značilnosti občine Radenci.

V galeriji si lahko ogledate nekaj posnetkov dopoldanskega dogajanja na Kapeli.

Lotmeržanar sreda, 16. november 2011 ob 13:41

V lotmerki si nej malo vzgled vzemejo po Kapeli, pa do mogoče privobili več lidi na Martinovanje, kak pa zej.
Česa vse se ne spotijo pa organizirajo, pri nas pa bole tak, tak. Pa cenik si poglente, pa te vidli razliko, cca 25% ceneje kak pri nas(špricar). To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46