Cena najema prireditvenega šotora – koliko je in od česa je odvisna?

Organizacija dogodka na prostem je zahteven projekt, ki zahteva ustrezen prostor, veliko usklajevanja in seveda tudi finančnih sredstev. En delež le teh boste morali nameniti tudi najemu prireditvenega šotora – če seveda ne želite, da vas preseneti slabo vreme.

Oglasno sporočilo, petek, 10. november 2023 ob 08:13
Prireditveni šotor

Prireditveni šotor

Prireditveni šotori so nepogrešljiv del organizacije dogodka na prostem. Primerni so tako za vrtne zabave in veselice, kot tudi za koncerte, sejme ali poroke. Z njimi zaščitimo naše goste pred dežjem, vetrom, mrazom in žgočim soncem.

Ko se odločate za najem šotora, pa je zelo pomembna tudi njegova cena - vas zanima, kakšna je in od česa je odvisna?

Katere vrste prireditvenih šotorov so vam na voljo?

Pri organizaciji dogodkov na prostem je ena največjih dilem, kakšen šotor izbrati. Ker je to tudi eden izmed dejavnikov, ki vpliva na ceno, si poglejmo, kakšni prireditveni prostori so vam na voljo:

  • Poročni šotori so seveda namenjeni različno velikim porokam. Glede na to, kakšen ambient želite ustvariti, lahko izbirate med steklenim šotorom, belim šotorom in VIP šotorom.

  • Prireditveni šotori so namenjeni večjim prireditvam, sejmom in nastopom, če imate veliko število povabljenih, pa jih uporabite lahko tudi za poroko. Glede na to, za kakšno vrsto dogodka gre, lahko izbirate med pagodami, VIP šotori in belimi šotori.

  • Pagode s svojim značilnim videzom uvrščamo med najbolj elegantne prireditvene šotore, zato so priljubljena izbira za poroke, sejemske dejavnosti in poslovne ali zasebne zabave.

  • VIP šotor je šotor na najvišjem nivoju in zadovolji najbolj zahtevne stranke. Odlikuje ga izjemna estetska privlačnost in funkcionalnost.

  • Stretch šotor je zaradi svoje organske oblike trenutno med najbolj priljubljenimi šotori. Ti šotori so izdelani iz raztegljivega materiala, zato jih je mogoče uporabiti za vsako priložnost, zelo pogosto pa se uporabljajo tudi kot tende ali nadstrešek v restavracijah in barih.

najem prireditvenega šotora, vrste šotorov

Dejavniki, ki vplivajo na ceno najema prireditvenega šotora

Kot smo že omenili, na ceno najema šotora v prvi vrsti vpliva tip šotora. Naslednji pomemben dejavnik pa je njegova velikost.

Če ne želite, da imajo vaši gostje v šotoru premalo prostora za gibanje, potem je seveda ključnega pomena, da izberete šotor primerne velikosti, kar pa posledično vpliva tudi na ceno.

Vendar naj vas to ne odvrne od izbire šotora ustrezne velikosti. Pri tem upoštevajte, da so majhni šotori primerni za dogodke, na katerih je do 50 ljudi, srednje veliki šotori za dogodke do 200 ljudi in veliki šotori za dogodke, na katerih je več kot 500 ljudi.

Poleg vrste in velikosti šotora, na končno ceno vpliva tudi trajanje najema šotora. V splošnem velja, da daljši kot je najem šotora, nižja je cena najema na dan. To pomeni, da vas bo najem šotora zgolj za en dan stal največ denarja.

Koliko boste morali odšteti za najem šotora?

Poleg samega šotora, ki ste ga izbrali, je običajno v ceno najema zajeta tudi dostava in postavitev šotora ter njegovo pospravljanje.

Za takšno storitev boste morali odšteti od 500 EUR naprej, če gre za šotor manjše velikosti, in od 1.500 EUR, če gre za večji prireditveni šotor, ki ga pogosto vidite na gasilskih veselicah. Toda, kot smo že večkrat omenili, je cena močno pogojena tudi z izbiro tipa šotora.

K osnovni ceni najema pa ne pozabite prišteti tudi vseh dodatnih stroškov, ki so povezani z najemom vse dodatne opreme.

Za brezhibno izpeljan dogodek boste morda potrebovali tudi mize, stole in drugo pohištvo, različne dekoracije, podeste, odre, lesene pode, lestence ali drugo vrsto razsvetljave. Če pa nameravate dogodek izpeljati v vročem ali hladnem vremenu, ne pozabite tudi na možnost hlajenja oziroma ogrevanja.

najem šotora, cena, dodatna oprema

Cena najema šotora ima torej zelo širok cenovni razpon. Tudi pri izbiri dodatne opreme vam je namreč na voljo ogromno različnih možnosti in stilov, kar pomeni, da še zdaleč ni vseeno, kakšne in koliko stolov, miz ali svetilk boste izbrali.

Za najem šotora zahtevajte individualno ponudbo

V izogib vsem nejasnostim in skritim stroškom je za najem šotora najbolje zaprositi za individualno ponudbo, ki vam jo običajno izdelajo na podlagi vaših potreb in želja.

Opazili boste, da se cene najema lahko zelo razlikujejo tudi med posameznimi ponudniki najema šotora. Zato morate biti vedno pozorni na to, kaj vam ponujajo za osnovno ceno najema, kakšna so doplačila, na koncu pa seveda ne pozabite tudi na kakovost celotne storitve.

Priporočamo vam, da za najem šotora vedno izberete preverjeno in izkušeno ekipo strokovnjakov, ki v dani situaciji najbolje ve, kaj potrebujete. Ne glede na ceno, bodo za vas izbrali najboljšo rešitev - obrnite se na podjetje KBG d.o.o. oziroma Mobil plac.




Več v Gospodarstvo