Pomurski rokometni derbi brez zmagovalca

RK Arcont Radgona - RK Pomurje 32:32

Prlekija-on.net, ponedeljek, 14. november 2011 ob 21:36
RK Arcont Radgona - RK Pomurje

RK Arcont Radgona - RK Pomurje

Pomurski derbi med Arcont Radgona in Pomurjem v Radencih ni prinesel zmagovalca. Vsaka ekipa je dobila po en polčas. Po tekmi preobrata in napeti končnici je bil končni rezultat neodločen 32:32.

Začetek tekme nikakor ni napovedoval končnega razpleta, saj so Radgončani bolje začeli in si dokaj hitro priigrali prednost petih zadetkov (15:10). Obramba Pomurja nikakor ni mogla zaustaviti Radgončanov, poleg tega pa tudi vratarja proti "zicerjem" nista mogla storiti dosti. Na odmor je domača ekipa odšla z rezultatom 19:14.

Začetek drugega polčasa je pripadel Radgončanom, ki so svojo razliko povečali celo na +7 golov (22:15). Sledilo je obdobje borbene igre gostov iz Murske Sobote, ki so počasi in potrpežljivo začeli topiti prednost domačih. V tem delu se je izkazal vratar Horvat (skupaj 8 obramb, Cvetko 3), ki je obranil kar nekaj nevarnih strelov. Končno je Pomurju uspelo izenačiti na 28. Sledila je razburljiva končnica, ko je Radgona ponovno povedla za 3 (32:29). Vendar se igralci Pomurja niso predali in še bolj borbeno igro dosegli najprej 2 gola (32:31). Predzadnji napad na tekmi Radgončani niso izkoristili in samo 10 sekund pred koncem je Pomurje prišlo do žoge. Po minuti odmora, na zahtevo Hebarja, je Pomurje krenilo v napad in si 4 sekunde pred koncem priigralo 9-metrovko. Po odigrani akciji je že drugič zapored odločil tekmo "specialist za kočnice" Mesarec, ki je tokrat 2 sekundi pred koncem zadel za prvo točko v gosteh.

Pri ekipi Pomurje se je poznala prisotnost nove okrepitve, ki je po igralnem premoru prišel iz Moškanjec in povratnika po poškodbi Merice. Korez Samo je pokazal raznoliko igro v obrambi in napadu, vendar mu manjka še nekaj fizične pripravljenosti.

RK Pomurje: Kovač, Cvetko, Horvat, Jankovič 3, Kozelj 2, Smodiš, Ščavničar 2, Štumpf, Šavel, Titan, Mesarec 8, Korez Samo 7, Merica 1, Čerpnjak, Kristl in Kreft 9 golov.

V naslednjem krogu (19.11.2011 ob 19.00) ekipa Pomurja gosti ekipo Brežic.


Več v Šport