V Juršincih pripravljajo dobrodelni koncert 70 let Avsenikove glasbe

15. 12. 2023 organizirajo dobrodelni koncert v večnamenski dvorani Juršinci. Vsa zbrana sredstva bodo donirali PGD Gabrnik in PGD Grabšinski Breg.

Prlekija-on.net, četrtek, 23. november 2023 ob 08:31
»Avsenikov večer - 70 let Avsenikove glasbe«

»Avsenikov večer - 70 let Avsenikove glasbe«

Športno društvo Juršinci so društvo, ki deluje že vse od leta 1983. So društvo, katerega člani in članice spadajo v različne starostne skupine, od predšolskih otrok, vse do upokojencev. Veseli so vsakogar, ki se jim želi pridružiti, saj ponujajo različne športne dejavnosti, tako da lahko vsak, ki želi potešiti željo po gibanju in druženju, to tudi uresniči. Ponujajo aktivnosti na naslednjih področjih: nogomet, tenis, košarka, smučanje, smučarski skoki, šah, tek, smučanje in kolesarjenje po starem ter pohodništvo. Predvsem pa se trudijo v njihovo dejavnost vključevati mlade in otroke, zato so se intenzivno povezali z OŠ Juršinci. Pomagajo jim pri izvedbi interesne dejavnosti nogometa, kupili so jim športne drese, športno opremo, čelade za smučanje in še bi lahko naštevali. Izvedli so teniško šolo za otroke na njihovem tenis igrišču, ki so ga zgradili sami.

S takšnimi projekti želijo nadaljevati tudi v prihodnje. Sodelujejo pri načrtovanju celostne ureditve športnega parka, ki bo namenjam vsem, od najmlajših do najstarejših občanov občine Juršinci. Njihovim starejšim omogočajo, da se udejstvujejo na področjih, ki so v okviru njihovih zmožnosti in želja. Saj veste kako pravijo, zdrav duh v zdravem telesu in skrb za vitalnost je prav temelj dolgoživosti.

Športna tekmovanja so le ena izmed dogodkov, ki jih redno - tradicionalno - organizirajo v občini. Zelo aktivni so tudi pri organizaciji družabnih dogodkov. Vsako leto prirejajo večdnevno prireditev »Noči pod topoli«, sodelujejo pri organizaciji in izvedbi »Božično-Novoletne tržnice« v Občini Juršinci, najrajši od vseh prireditev pa organizirajo dobrodelne prireditve:

  • leta 2016 - Standup s Tadejem Tošem - zbrana sredstva so namenili nakupu športnih rekvizitov za Vrtec in OŠ Juršinci;
  • leta 2017 - Standup z Ladom Bizovičarjem - z zbranimi sredstvi so otroke OŠ Juršinci odpeljali na Planico, preostanek sredstev pa namenili otrokom Vrtca Juršinci;
  • leta 2018 so s predstavo TAXI v izvedbi T. Toša in K. Slakonja zbirali sredstva za nakup novega gasilskega vozila PGD Grabšinski breg;
  • leta 2019 so donirali sredstva v višini 500€ za zdravljenje malega Krisa;
  • v letošnjem letu so z dražbo dresov naših priznanih športnikov in s soorganizacijo dobrodelnega teka »Tukaj sem zate« pomagali družini iz občine, ki jim je plaz odnesel hišo.

Ker je dobrodelnost v njihovem društvu zelo pomembna vrednota, so se odločili s takšnimi prireditvami nadaljevati. »Avsenikov večer - 70 let Avsenikove glasbe«, ki ga 15. 12. 2023 ob 18. uri organizirajo v večnamenski dvorani Juršinci, so spremenili v dobrodelni koncert. Vsa zbrana sredstva bodo donirali PGD Gabrnik in PGD Grabšinski Breg.

Vabljeni torej v Juršince, 15. decembra. Vstopnice lahko kupite na prodajnih mestih: Okrepčevalnica pri Darinki, Pumpa Juršinci, Bar Žabica Gabrnik, Entrio.si in OMW. Priporočamo, da si vstopnice priskrbite čim prej, saj je zanimanje veliko in jih je večina že prodanih.




Več v Kultura in izobraževanje