Tokrat so do točke v zadnjih sekundah tekme prišli Primorci

V dvorani ŠIC Ljutomer je dvoboj Prlekov in Primorcev spremljalo 150 ljubiteljev futsala, ki je videlo kar 16 zadetkov.

Prlekija-on.net, sobota, 25. november 2023 ob 09:22
Meteorplast ŠIC bar - Bronx Škofije

Meteorplast ŠIC bar - Bronx Škofije

V petek so bile odigrane tekme 8. kroga 1. slovenske futsal lige. Doseženi so bili naslednji rezultati: Oplast Kobarid - Siliko Vrhnika 2:3 (0:1), Sevnica - Dobovec 2:7 (1:3), Dobrepolje - THE Nutrition Extrem 2:4 (1:1) in Meteorplast ŠIC bar - Bronx Škofije 8:8 (5:3). Na vodilnem mestu sta Dobovec in Siliko Vrhnika s po 21. točkami, ljutomerski Meteorplast ŠIC bar pa je z desetimi točkami četrti.

V dvorani ŠIC Ljutomer je dvoboj Prlekov in Primorcev spremljalo 150 ljubiteljev futsala, ki je videlo kar 16 zadetkov. Če so na zadnjih dveh prvenstvenih dvobojih futsalerji Meteorplasta ŠIC bara prišli do točke v zadnjih sekundah, so se tokrat do točke nekaj sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom dokopali igralci Bronxa.

Domači trener Robert Grdović je imel prvič v sezoni na razpolago vse razpoložljive igralce, saj se je po odsotnosti zaradi operacije na parket ponovno vrnil Rok Šnofl. Več težav s sestavo ekipe pred dvobojem v Prlekiji so imeli Primorci. Zaradi poškodb in bolezni so bili oslabljeni. V Ljutomer so pripotovali z vsega dvema vratarjema in šestimi igralci. Kljub temu so v tekmo vstopili z vodilnim zadetkom Aleksandra Stanića (2. minuta). To ni zmedlo gostiteljev, ki so nato do 11. minute zadeli kar petkrat za visoko vodstvo s 5:1. V polno so merili Adrijan Trstenjak v 2. in 3. minuti, Alen Ruis (6.), Vid Kos (7.) in Šnofl (11.). Nato je sledil popoln mrk domače ekipe. Gostje so do polčasa še z dvema zadetkoma Stanića v 13. in 16. minuti znižali zaostanek, nato pa v drugem polčasu preko Srđana Lolića (24.) in Tilna Kamenčića (34.) prišli do izenačenja. V zadnjih dobrih petih minutah tekme je nato padlo še šest zadetkov. Najprej sta Tim Lipovšek (35.) in Ante Matan (36.) znova poskrbela za dva zadetka prednosti gostiteljev (7:5), Davor Stanišić je v 37. minuti znižal zaostanek, mlajši od bratov Ruis pa je s kazenskega strela (10 metrov) v 39. minuti ponovno priigral svoji ekipi dva zadetka naskoka. Gostje, ki so večji del tekme igrali s petim igralcem v polju, so preko Kamenčića naprej v 39. minuti znižali zaostanek (7:8), nato pa z zadetkom Stanišića par sekund pred koncem dvoboja prišli do zaslužene točke.

»Nismo homogeni v obrambi, pojavljajo se nam tudi individualne napake. Vratarje imamo vrhunske, ampak nekako bomo poskušali priti iz te krize. Celo sezono se nam dogaja, da dobivamo preveč zadetkov. Res smo vodili, a nato pade koncentracija, da se nam nasprotnik lahko približa. To kar smo prikazali tokrat je katastrofa,« se je slikovito po tekmi izrazil kapetan ljutomerske ekipe Matic Goznik.

Prvenstvo se nadaljuje v petek, 1. decembra, ko se bo Meteorplast ŠIC bar v gosteh pomeril z Dobrepoljem.

Foto: Anton Goznik




Več v Šport