Gledališka skupina 2020 Ljutomer bo v petek in soboto uprizorila predstavo Sindikalni izlet

Gledališka skupina 2020 Ljutomer zaključuje praznovanje 120-letnice povezane gledališke dejavnosti s praizvedbo teksta domačina Zlatka Zdovca Sindikalni izlet.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. november 2023 ob 07:39
Gledališka predstava Sindikalni izlet

Gledališka predstava Sindikalni izlet

Gledališka skupina 2020 Ljutomer zaključuje praznovanje 120-letnice povezane gledališke dejavnosti s praizvedbo teksta domačina g. Zlatka Zdovca SINDIKALNI IZLET. Predstavo si lahko ogledate v petek, 1. decembra in v soboto, 2. decembra, ob 19.30 v Domu kulture Ljutomer.

"Besedilo govori o dinamiki dveh različnih parov. V uvodnem prizoru spoznamo Toneta in Julijo, ki sta si neizmerno naklonjena in preko nujnega pogovora spoznamo že nekaj lastnosti drugega para, to sta Miha in Micika. Tukaj že začnemo slutiti, kaj se je dogajalo na prvem sindikalnem izletu, ki ga je organiziral osnovnošolski sindikat. Ker pa vemo, da je po koncu šole spet čas za sindikalni izlet, tudi tokrat ni bilo drugače. Po Madžarski pride na vrsto Italija, nabiranje novih kulturnih užitkov v deželi kulinaričnih pregrehov. In s tem nov krog pogajanj med Miciko in Mihom. Zaključni prizor s Tonetom in Julijo, avtor Zlatko Zdovc ublaži konfliktni odnos in ustvarjalna ekipa predstave publiki predstavi harmonijo ljubečega odnosa. Ustvarjanje prve predstave na odru domačega kraja, kjer sem pred mnogimi leti kot osnovnošolec stal tudi sam, mi je bilo v veselje. Gnal me je zanos po raziskovanju z že izkušenimi lokalnimi igralci ter nova energija članice, ki bo doživela svoj prvi krstni nastop. Tako kot samo besedilo. Izhajali smo iz nekih ustaljenih vzorcev zakonskega življenja, ki ga narekuje besedilo in poskušali prikazovati detajle v malenkostih, ki posameznika predstavlja v svoji ekstravagantnosti. Ustvarjalna ekipa skozi humor predstavi možnost odpuščanja in vere v čist ljubeč odnos," je povedal režiser Sandi Jesenik.

Igrajo:
Albin Rožman.........................Miha, učitelj
Mira Rebernik Žižek...............Micika, Mihova žena
Olga Naizhar...........................Tatjana, tajnica na šoli
Fani Zorec...............................Julija, Tonetova žena
Jožef Pečnik...........................Tone, Mihov prijateljVeč v Kultura in izobraževanje