Veselo pod Meljskim hribom

Martinovanje radenskih upokojenk in upokojencev

Filip Matko, četrtek, 17. november 2011 ob 17:52
Ples

Ples

Društvo upokojencev Radenci je letošnje martinovanje organiziralo v gostišču »Ribičija« pod Meljskim hribom v Mariboru. Tja se je v torek, 15. novembra opoldne, z dvema avtobusoma iz Radenec odpeljalo kar 72 udeleženk in udeležencev praznovanja.

Po odlični in obilni Martinovi pojedini je sledil obred krsta mošta v vino, ki so ga pripravili gostitelji v gostišču Ribičija, za veselo in plesno razpoloženje pa je poskrbel Safari duet. Ob predsednici društva, Mariji Erveš, sta vse spremljala tudi lanskoletna društvena izbranca za Martino in Martina (Lojzka Škerget in Franc Zver), ki sta svoj naslov za leto dni predala naprej: Štefki Lesjak iz Radenec in Branku Kocovanu iz Biserjan. Ta dvojica je prejela posebej gravirani medalji in bo do naslednjega Martinovega skrbela za dobro in zabavno razpoloženje na društvenih prireditvah. Poskrbljeno pa je bilo tudi za bogat srečelov in kar šesterica se je domov vrnila z lepimi nagradami donatorjev društva. V bližini gostišča »Ribičija« so si lahko vsi ogledali tudi srnjad in jelenjad v obori.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno