ZD Ljutomer obiskala ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel

Namen njenega obiska je bil predvsem da se seznani z delovanjem in dobrimi praksami, ki jih uvajajo v ZD Ljutomer, spregovorili pa so tudi o prihodnosti ZD-ja.

Prlekija-on.net, četrtek, 7. december 2023 ob 10:15
Obisk ministrice za zdravje v ZD Ljutomer

Obisk ministrice za zdravje v ZD Ljutomer

V torek se je v okviru obiska v Pomurju na delovnem sestanku v Ljutomeru mudila ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel. Namen njenega obiska je bil predvsem da se seznani z delovanjem in dobrimi praksami, ki jih uvajajo v ZD Ljutomer, spregovorili pa so tudi o prihodnosti ZD-ja. Tako se je sestala z vodstvom zavoda, pogovarjala pa se je tudi z vodji osnovnega zdravstva v ZD Ljutomer in sicer z vodjo splošnih ambulant, otroško šolskega dispanzerja in pa zobozdravstva. Seznanili so jo s trenutnimi razmerami na posameznih področjih, kjer ZD Ljutomer za razliko od ostalih ZD-jev po Sloveniji zaenkrat nima nekih večjih težav.

Ministrica si je v okviru obiska ogledala urgenco ter ambulanto za naročanje v okviru katere zagotavljajo telefonsko dostopnost do vseh ambulant 8 ur, kjer se med drugim tudi vrnejo vsi neodgovorjeni klici tekom dneva. Glede na trenutno aktualne razmere v Sloveniji, kjer je vedno velika težava z dostopnostjo do zdravstvenih storitev je ocenila to kot zelo dobro prakso.

Seznanila se je s kadrovsko politiko in s politiko štipendiranja mladih, ki se odločajo za zdravniški oz. zobozdravniški poklic in tudi to pozdravila kot odlično prakso ZD-ja.

Vodstvu je, med drugim, zagotovila da so nepovratna sredstva za katere je ZD skupaj z občino Ljutomer vložil vlogo že julija, bolj kot ne zagotovljena. Vloga je bila že obravnavana, je popolna in čakajo še samo sklep o dodelitvi, kar bi pomenilo da bi v naslednjem letu stekli tudi postopki nadgradnje zdravstvenega doma.




Več v Gospodarstvo