Druženje ob glasbi in petju

2. seniorski večer v DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 18. november 2011 ob 12:15
2. seniorski večer v DOSOR-ju

2. seniorski večer v DOSOR-ju

Po zelo uspelem prvem »Seniorskem večeru« v DOSOR-ju, ki je bil organiziran tretji četrtek v oktobru (20.10.2011) sta se organizatorki, Marija Erveš iz Društva upokojencev Radenci in Helena Maguša Stanek iz DOSOR-ja, še bolj potrudili za drugo takšno srečanje.

2. seniorski večer je tako potekal v tretjem delu jedilnice DOSOR-ja tretji četrtek v novembru (17.11.2011), od 18. do 21. ure. Zadnji udeleženci tokratnega srečanja pa so se odpravljali k počitku šele pol ure pozneje. Zbralo se jih je kar 27.

Enkrat v mesecu se namreč po večerji srečajo in družijo upokojenke in upokojenci, stanovalke in stanovalci DOSOR-ja ter morebitni drugi gostje ob poslušanju »žive« ter primerno posnete zimzelene glasbe. Tovrstna ponudba vsekakor popestri dogajanje v DOSOR-ju in daje aktivnim stanovalkam in stanovalcem možnost za dodatno družabno življenje in širjenje socialne mreže. Organizatorki sta tokrat k sodelovanju, na presenečenje vseh, povabili profesorja glasbe Berislava Budaka.

Na začetku je vse pozdravila Helena Maguša Stanek ter zaželela vsem prijeten večer. In tako brez kančka slabe vesti zapišemo, da je tudi 2. seniorski večer izredno uspel. Udeleženke in udeleženci so ob melodijah večkrat zapeli ter zaploskali pianistu na klavianovi Berislavu Budaku, ki je igral filmsko glasbo, melodije sosednje Italije, daljne Brazilije, kot tudi pesmi nekdanje skupne domovine Jugoslavije, od Makedonije preko Srbije ter Bosne in Hercegovine do Hrvaške in Slovenije, vse po željah poslušalk in poslušalcev. Ob tem pa so se vsi poslovili še od dveh dosedanjih stanovalcev, zakonskega para Rakuša, ki sta že naslednji odpotovala v enega izmed domov za starejše v okolici Ljubljane. Naslednji, 3. seniorski večer, bo v DOSOR-ju organiziran v četrtek, 15. decembra.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno