V Gornji Radgoni obravnavali pranje denarja

Žrtev je bila občanka, prevarant je z njo vzpostavil stik preko mobilnega telefona in se izdajal za predstavnika finančnega podjetja.

Prlekija-on.net, petek, 15. december 2023 ob 07:40
Prevarant je vzpostavil stik preko mobilnega telefona

Prevarant je vzpostavil stik preko mobilnega telefona

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, deset kaznivih dejanj, eno poškodbo vozila na parkirišču in dva primera povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so evidentirali tri tatvine v Lendavi, Ljutomeru in Gornji Radgoni, štiri kazniva dejanja na območju Murske Sobote, in sicer ponarejanje denarja, zalezovanje, grožnjo ter nasilje v družini, v Dokležovju napad na uradno osebo, v Dolgi vasi povzročitev splošne nevarnosti in v Gornji Radgoni pranje denarja.

V zadnjem primeru je bila občanka žrtev prevaranta, ki je z njo vzpostavil stik preko mobilnega telefona in se izdajal za predstavnika finančnega podjetja. Prepričal jo je, da si je na svoj telefon naložila dve aplikaciji, preko katerih je nato dostopal do njenega bančnega računa. Najprej je opravil nakazilo denarja na njen bančni račun, nato pa z njenega takoj na drugega v tujini. Ne nasedajte na takšne in podobne zadeve, še posebej, če ne poznate osebe ali podjetja, ki vas kontaktira.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na območju celotne policijske uprave Murska Sobota.




Več v Črna kronika