Na otoku krožišča pri OMV v Ljutomeru, posajena vinska trta

Občina Ljutomer je upoštevala predloge občanov in občank

Prlekija-on.net, petek, 18. november 2011 ob 12:2215
Krožišče pri OMV-ju iz zraka

Krožišče pri OMV-ju iz zraka

Županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, je v začetku septembra povabila vse občane in občanke Občine Ljutomer k oddaji idej za ureditev notranje površine krožišča pri bencinskem servisu OMV v Ljutomeru.

Izmed prispelih predlogov, so izbrali predlog Anje Ozmec, ki je predlagala, da se na otok krožišča namestijo usmerjevalne table in zasadi vinska trta. A so predlog morali nekoliko prilagoditi: "Na podlagi javnega poziva na podlagi katerega je Občina Ljutomer zbirala ideje za hortikulturno ureditev krožišča, je bila izbrana ideja gospe Anje Ozmec. Ob sami umestitvi ideje v okolje, smo naleteli na težave, saj Direkcija Republike Slovenije za ceste, zaradi tehničnih specifikacij ni dovolila namestitve usmerjevalnih tabel. Tehnične specifikacije za ureditev krožnih križišč namreč v sredinskem otoku ne dovoljujejo postavitve nobenih tabel, napisov ali drugih naprav za slikovno ali zvočno obveščanje. Prav tako je predlagana rešitev s samo zasaditvijo posegala v polje preglednosti. Tako je bil predlog gospe Anje Ozmec prilagojen zahtevanim normativom in v samem otoku je bila posajena vinska trta." so nam odgovorili iz Občine Ljutomer.

Glede sorte trte, so nam iz Občine odgovorili: "Gre za samorodnice, ki jih ni treba škropiti in niso tako občutljive na zunanje vplive. So pa na vsakem segmentu posajene po štiri trte in sicer po dve beli in dve rdeči."

Preberite tudi:
V Ljutomeru se gradi četrto krožišče
Od Ljutomera do Križevec skozi šest krožišč

Nekaj predlogov je bilo podano tudi na naši spletni strani v članku Oddajte svojo idejo o ureditvi notranje površine krožišča pri OMV-ju v komentarjih.


Več v Gospodarstvo