Ljutomer obiskal evropski poslanec Ivo Vajgl

V Ljutomeru se je srečal tudi z Zaresovo kandidatko Sabino Rajh

Prlekija-on.net, torek, 22. november 2011 ob 19:518
Ivo Vajgl na obisku v Ljutomeru

Ivo Vajgl na obisku v Ljutomeru

Ivo Vajgl, evropski poslanec, se je na svojem obisku kandidatk in kandiatov Zares-socialno liberalni v Podravju in Pomurju, ustavil tudi v Ljutomeru. Prišel je izrazit podporo Zaresovi kandidatki Sabini Rajh in se srečal tudi z županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba.

Vajgl je na obisku med drugim povedal: "Evropska unija nam nudi izjemno dobre možnosti za razvoj, predvsem s finančnimi pobudami, vendar bo potrebno začeti bolj aktvno delati na tem."

S tem uvodom se je začel dolg pogovor o sodelovanju Slovenije in EU, o možnostih in priložnostih, ki jih nudi EU in Vajglovem projektu, samooskrbi z lokalno pridelano hrano. Celoviti program namreč predstavlja dodatni ekonomski in socialni potencial v tem zelo zapletenem obdobju tako ekonomske krize, kakor krize osebnih vrednot. Pomagal bi razvijati nov pristop k socialni državi in družbeni pravičnosti. To je program, ki bi lahko spremenil način življenja, stkal pomembne socialne in ekonomske vezi med različnimi skupinami prebivalcev v državi in marsikomu pokazal izhod iz socialne in osebnostne krize.

Ob koncu obiska je Vajgl o Rajhovi dejal, da ga najbolj veseli, da ji kljub mladosti ni vseeno za prihodnost in za soljudi.  Dodal je, da so mu najbolj všeč njena zagnanost, vztrajnost, iznajdljivost in pogum. Zaželel ji je obilo sreče in obljubil, da še pride v Prlekijo.


Več v Politika