V četrtek obravnavali nasilje v družini in samomor

Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše predvsem na območju policijske postaje Ljutomer.

Prlekija-on.net, petek, 19. januar 2024 ob 07:27
Policija

Policija

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest prometni nesreč z materialno škodo in eno prometno nesrečo z lahko telesno poškodbo, sedem kaznivih dejanj, samomor, štiri kršitve javnega reda, kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja, en nedovoljen prehod čez notranjo mejo Evropske unije in povoženje divjadi.

S področja kriminalitete je bil obravnavan vlom v klet, tatvina drv, dve tatvini v trgovini ali poslovnem prostoru, kaznivo dejanje zoper okolje, prostor in naravne dobrine, kaznivo dejanje nasilja v družini, kjer je bil nasilnežu izrečen ukrep prepovedi približevanja in kaznivo dejanje računalniške kriminalitete.

Javni red je bil kršen trikrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Vsi kršitelji so se ob intervencijah pomirili.

V tem tednu poteka nacionalna akcija "Osredotoči se na cesto", ki se nanaša na ozaveščanja o nevarnostih uporabe telefona pri udeležencih v prometu. Policisti bodo pogosteje nadzirali uporabo naprav in opreme, ki motijo voznike ter uporabo varnostnih pasov.

Meritve hitrosti z radarjem bodo danes pogostejše predvsem na območju policijske postaje Ljutomer.




Več v Črna kronika