Ponovno obravnavali zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje

Policisti so ponovno prijeli 29 tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranje meje EU. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

Prlekija-on.net, petek, 26. januar 2024 ob 07:39
Policija

Policija

Policisti na območju PU Murska Sobota so v preteklem dnevu obravnavali dve prometni nesreči in dve poškodbi vozil na parkirišču, sedem kaznivih dejanj, eno kršitev javnega reda in miru, zasegli smo vozilo in tri povoženje divjadi.

Ena prometna nesreča se je končala z materialno škodo. Druga prometna nesreča se je žal končala s hudimi telesnimi poškodbami, saj je nepreviden pešec nenadoma stopil pred voznika, ko je ta pravilno pripeljal po ulici. Pešec je bil odpeljan v Splošno bolnišnico v Murski Soboti v nadaljnjo obravnavo.

S področja kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje, ponarejanje negotovinskega plačilnega sredstva, zatajitev, goljufijo, dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari in obravnavali so kaznivo dejanje prehajanje meje ali ozemlje države. Policisti za izravnalne ukrepe so obravnavali dva ilegalna prehoda čez državno mejo, pri čemer je bilo prijetih skupno devetindvajset tujcev, ki so na nedovoljen način prestopili notranje meje EU. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili odpeljani v azilni dom.

Javni red je bil kršen enkrat v zasebnem prostoru. Kršitelj se je ob intervenciji pomiril.

Meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes opravljali na območju Murske Sobote.




Več v Črna kronika