Vino z najvišjo oceno prihaja iz Vinske kleti Krško

Na ocenjevanju, ki je potekalo v okviru 14. Slovenskega festivala vin, je prejela Vinska klet Krško najvišjo oceno med vsemi vini

Prlekija-on.net, petek, 25. november 2011 ob 23:212
Vino z najvišjo oceno prihaja iz Vinske kleti Krško

Vino z najvišjo oceno prihaja iz Vinske kleti Krško

Vinska klet Krško Kmečke zadruge Krško z.o.o. je na ocenjevanju na 14. Slovenskem festivalu vin v Ljubljani prejela nagrado za najbolje ocenjeno vino. Gre za predikat »Sauvignon suhi jagodni izbor, letnik 2009«, za katerega je klet letos že prejela srebrno medaljo na svetovnem ocenjevanju vin Decanter.

Vinska klet Krško, ki je poznana predvsem kot vodilni pridelovalec kakovostnega cvička PTP, je ponovno dokazala, da zna pridelati tudi druga vina najvišje kakovosti. Na Festivalskem ocenjevanju, ki je potekalo v okviru 14. Slovenskega festivala vin v Ljubljani, je prejela najvišjo oceno med vsemi vini, ki so sodelovala na ocenjevanju, za predikat Sauvignon suhi jagodni izbor, letnik 2009. Prav tako je za to vino letos v maju 2011 prejela srebrno medaljo na svetovanju ocenjevanju vin Decanter. Gre za vrhunsko vino ZGP, ki predstavlja zbir pozitivnih lastnosti okolja in sorte. Vsebuje 10,0 vol. % alkohola in 254 g/l nepovretega sladkorja. Grozdje za to vino je bilo potrgano, ko je narava že globoko počivala, 3. marca 2010. To vino se lepo poda kot desertno vino ob izbrani družbi in je največ, kar premore žlahtna vinska trta Vitis vinifera.

Janez Živič, direktor KZ Krško z.o.o., je ob prejemu te nagrade dejal: "Ponosni smo na prejeto nagrado, saj nam daje potrditev, da znamo poleg odličnega cvička PTP pridelati tudi najboljša predikatna vina."

pravični sobota, 26. november 2011 ob 02:04

Kaj je sedaj to? Mislec

Kje ste sedaj PRLEŠKI vinogradniki? Tut tut

V krožišči simbol PRLEKIJE, vinska trta, povsod se govori, da so najboljša vina v PRLEKIJI.

In sedaj ŠOK. Šokiran

Najboljšo vino prihaja iz Dolenjske.

PRLEKI, ZMIGAJTE SE ! Vrag


P.S. Sedaj si bodo začeli v krožišča na Dolenjskem saditi vinsko trto. Lotmerk pa bo dobil prepoved. Zloba


MILAN sobota, 26. november 2011 ob 13:58

Mislec VEN PA JE TE ZE NE TO NEJVEKŠA NEVOLA PAČ JE BILO DOBRO PA DOBRO OCEJENO SAMO KA SO FSEENO NAŠA ŠE BOJŠA

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Slovenija