Šnoflov hat-trick za zmago v Kobaridu

Prleki so po naporni vožnji v Posočje šele v drugem polčasu zanimivega dvoboja strli gostitelje in prišli do šeste zmage v sezoni.

Prlekija-on.net, sobota, 10. februar 2024 ob 10:34
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V 1. slovenski futsal ligi so bili odigrani dvoboji 16. kroga. Doseženi so bili naslednji rezultati: THE Nutrition Extrem - Dobovec 1:4 (0:3), Bronx Škofije - Siliko Vrhnika 1:3 (0:2), Sevnica - Dobrepolje 3:5 (0:2) in Oplast Kobarid - Meteorplast ŠIC bar 2:4 (1:0). V vodstvu je Siliko s 43. točkami, Dobovec je drugi s točko manj, ljutomerski Meteorplast ŠIC bar pa je na tretjem mestu (25 točk).

Prleki so po naporni vožnji v Posočje šele v drugem polčasu zanimivega dvoboja strli gostitelje in prišli do šeste zmage v sezoni. Igralci Oplasta so imeli v 25. minuti vodstvo z 2:0, nato pa je sledil popoln preobrat. Najprej je za Ljutomerčane zadel Ivan Matan, ekipo pa je do zmage popeljal junak dvoboja Rok Šnofl, ki je dosegel tri zadetke.

Ekipo iz Posočja sta prvič vodila Jaka Sovdat in Primož Zorč, ki sta med tednom nasledila odstavljenega Mateja Kavčiča. Vnesla sta novo energijo v ekipo, ki je z veliko teka in agresije povzročala težave Prlekom. V prvem polčasu so se vrstile priložnosti na obeh straneh, terensko premoč domačinov pa je z zadetkom v 12. minuti kronal Marko Mohorič.

Gostitelji so v 25. minuti preko Davida Laha povišali vodstvo, a je bilo veselje kratkotrajno. Ivan Matan (25. minuta) je najprej z odlično odmerjenim prostim strelom premagal domačega vratarja Nika Logarja, v nadaljevanju dvoboja pa je sledil Šnoflov šov. Njegovi zadetki v 29., 37. in 40. minuti so prinesli nove tri točke in ohranitev visokega tretjega mesta na prvoligaški razpredelnici.

»Prava prvenstvena tekma. Kobarid je bil v prvem polčasu, dokler je imel moč držati tempo, ki smo ga mi narekovali, konkurenten. Mi smo po zaostanku z 0:2 pokazali, da se lahko vrnemo. Najbolj pomembne so tri točke in nadaljevanje zmagovalnega niza, ki smo ga pričeli v pokalu. Moji igralci so večji del tekme odigrali super. Zmaga je zaslužena in nam je izredno pomembna s psihološkega vidika pred nadaljevanjem prvenstva,« je po tekmi dejal trener ljutomerske ekipe Robert Grdović.

V 17. krogu, ki bo na sporedu v petek, 16. februarja 2024, se bo Meteorplast ŠIC bar pomeril s Sevnico, ki je na četrtem mestu z 22. točkami. Tekma bo, zaradi zasedenosti dvorane ŠIC Ljutomer, odigrana v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.




Več v Šport